Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Slovan začína s Razgradom, chce predviesť sebavedomý výkon

Hráči Slovana, archívne foto Foto: TASR/Dušan Hein

Po žrebe úvodných predkôl LM zavládlo v tábore držiteľa slovenského double menšie sklamanie, pretože Slovan dostal najťažšieho možného súpera.

Bratislava 16. júla (TASR) - Futbalisti bratislavského Slovana chcú v úvodnom súboji 2. predkola Ligy majstrov 2013/2014 na domácich Pasienkoch predviesť proti bulharskému šampiónovi Ludogorcu Razgrad sebavedomý výkon. Takýmto spôsobom by zverenci trénera Samuela Slováka mohli dosiahnuť nádejný výsledok do budúcotýždňovej odvety v Razgrade.

Po žrebe úvodných predkôl LM zavládlo v tábore držiteľa slovenského double menšie sklamanie, pretože Slovan dostal najťažšieho možného súpera. Jedným dychom však jeho tréneri aj hráči prezentovali túžbu preskočiť túto prekážku. "V Európe sa chceme dostať čo najďalej. Tam je to síce niekedy lotéria, no ja verím, že s troškou šťastia by sa nám to mohlo podariť," prezentoval víziu Slovana pred vstupom do pohárovej Európy kouč Slovák.

Slovanu sa minulá sezóna v pohárovej Európe nevydarila. Jeho fanúšikovia, namaškrtení postupom cez AS Rím do skupinovej fázy Európskej ligy v sezóne 2011/2012, kde mužstvo nastúpilo proti Athleticu Bilbao, Parížu St. Germain a Red Bull Salzburg, len ťažko niesli vyradenie maďarským Videotonom Féhérvár už v druhom predkole. Teraz je tu však nový ročník a rekordný 7-násobný majster SR cíti príležitosť. "Musíme myslieť pozitívne a viac sa tlačiť do zakončenia. Uvedomujeme si, že nás čaká náročný duel a výsledok v ňom bude mimoriadne dôležitý. Treba hrať so zdravým sebavedomím. Ak sa hráč dostane do viac ako jednej vyloženej šance, musí z toho byť gól. Potom sa hneď hrá ľahšie," povedal na margo zápasu pre klubový web "belasých" Matúš Putnocký, najlepší corgoňligový brankár uplynulej sezóny.

Slovanu podľa predstáv nevyšla generálka na Bulharov, v úvodnom kole nového ročníka Corgoň ligy na Pasienkoch remizoval s nováčikom DAC Dunajská Streda 1:1. Domáci zahodili ale množstvo gólových šancí, proti najbližšiemu súperovi tak musia byť oveľa efektívnejší. "Možno je lepšie, že sme si smolu vybrali teraz, než aby sa nám nedarilo v polovici sezóny, keď sa bude lámať chlieb. Dúfam, že v stredu nám to bude sypať," vyjadrila sa nová útočná posila Slovana Pavel Fořt.

Zverenci trénera Ivajla Peteva sa už v pondelok z Razgradu presunuli do Varny, v utorok ich čakal let na Slovensko. Krátko po 19.00 mal tréner "zeleno-bielych" v pláne stretnutie s médiami, potom nasledoval na ploche štadióna oficiálny predzápasový tréning. Razgrad, v ktorom ešte minulú sezónu pôsobil slovenský reprezentačný stredopoliar Ľubomír Guldan, odohral 10. júla súboj o národný Superpohár, v ktorom neuspel s Beroe Stara Zagora v penaltovom rozstrele.

Prvý zápas 2. predkola v Bratislave má v stredu 17. júla výkop o 20.15 h. Ako hlavný ho povedie Angličan Anthony Taylor, na čiarach mu budú pomáhať krajania Stuart Burt a Peter Bankes. Slovan predával vstupenky na zápas prostredníctvom siete Ticketportal a aj priamo v pokladnici na štadióne. Lístky boli k dispozícii v troch kategóriách - II. kategória 5 eur, I. kategória 10 eur a Business kategória 25 eur. Odveta v Bulharsku sa bude hrať v stredu 24. júla o 19.30 SELČ, v Bulharsku je o hodinu viac. Povedie ho hlavný rozhodca Mauro Bergonzi z Talianska.


1. zápas 2. predkola LM 2013/2014, streda 17. júla, 20.15 h:
Slovan Bratislava - Ludogorec Razgrad

/rozhodujú: Taylor - Burt, Bankes (všetci Ang.)/