Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Slovan a Skalica definitívne potvrdili spoluprácu v budúcej sezóne

Hokejisti Skalice Foto: TASR/Pavel Neubauer

Spolupráca medzi oboma klubmi prebiehala už počas končiacej sa sezóny.

Bratislava 21. mája (TASR) - Úzka spolupráca medzi účastníkom KHL Slovanom Bratislava a slovenským extraligovým klubom HK 36 Skalica bude pokračovať aj v budúcej sezóne. Informoval o tom klubový web "belasých".

"Oba kluby by zo vzájomnej spolupráce mali vyťažiť posilnenie svojich kádrov a tiež šancu vhodne reagovať na rôzne okolnosti, ktoré môžu nastať v priebehu oboch súťaží – KHL, ako aj slovenskej extraligy," uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči. "Partnerstvo so Skalicou je u nás ako neruského účastníka KHL na úrovni vzťahu klubu KHL s klubom hrajúcim vo VHL."

Spolupráca medzi oboma klubmi prebiehala už počas končiacej sa sezóny. Okrem iného umožnila aj striedavý štart viacerých kmeňových hráčov Slovana s tzv. dvojstranným kontraktom v drese Skalice. Potvrdením kooperácie je aj angažovanie trénera Josefa Tureka, ktorý povedie Skalicu s asistentom Štefanom Megom. Obaja v ročníku 2009/2010 s juniorkou Slovana vyhrali základnú časť extraligy a dostali sa s ňou až do finále play off. Ďalší kmeňový zamestnanec Slovana Andrej Výboh bude pôsobiť v oboch kluboch ako funkčný diagnostik výkonnosti hráčov.

"Verím, že naša vzájomná spolupráca prispeje k podpore ďalšieho hokejového rastu viacerých mladých talentov, ktoré máme na svojich širších súpiskách. Slovan zároveň získa u nás príležitosť striedavého štartu svojich hráčov v extralige pred ich opätovným nasadením do zostavy pre KHL, napríklad po zranení, alebo hernej pauze spôsobenej inými dôvodmi," povedal pre hcslovan.sk prezident klubu zo Skalice Ivan Chovanec.

Klubová stránka bratislavského klubu informovala aj o perspektívnom prihlásení svojho juniorskeho tímu do nadnárodnej mládežníckej MHL, stať by sa tak malo ale až v horizonte jedného-dvoch rokov.