Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Slovan je blízko k podpisu novej zmluvy s Vondrkom

Michal Vondrka Foto: TASR/Michal Svítok

Michal Vondrka bol v Slovane veľmi spokojný a od prvých chvíľ sa stal jedným z miláčikov bratislavského publika.

Bratislava 2. mája (TASR) - Veľmi blízko k podpisu nového kontraktu s českým hokejovým legionárom Michalom Vondrkom je vedenie slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava.

"Môžem potvrdiť, že sme blízko podpisu novej zmluvy s Michalom Vondrkom," uviedol pre klubový web generálny manažér Maroš Krajči. "Verím, že detaily dotiahneme s jeho agentom v priebehu najbližších pár dní."

Nový kontrakt pre českého reprezentačného útočníka, ktorý sa nakoniec nezmestil do nominácie Aloisa Hadamczika pre nadchádzajúce MS vo Švédsku a Fínsku, patril medzi priority manažmentu "belasých" bezprostredne po skončení uplynulej sezóny, podobne ako zotrvanie brankára Jaroslava Janusa. Nebolo to však vôbec jednoduché, Vondrka svojimi výkonmi v drese Slovana i českej reprezentácie vzbudil záujem hneď niekoľkých silných klubov KHL. Už vlani Slovan o Vondrkove služby súperil do poslednej chvíle s pražským Levom.

Podľa vlastných slov, Michal Vondrka bol v Slovane veľmi spokojný a od prvých chvíľ sa stal jedným z miláčikov bratislavského publika. V sezóne 2012/2013 patril medzi piatich najproduktívnejších hráčov tímu. V základnej časti odohral za mužstvo Rostislava Čadu 46 zápasov s bilanciou 20 bodov (9+11), v štyroch súbojoch play off s neskorším držiteľom Gagarinovho pohára Dinamom Moskva získal dva body (1+1). Nezabudnuteľným zostane jeho "forsbergovský" samostatný nájazd proti Barulinovi, ktorým dva dni pred Štedrým večerom rozhodol jeden z najlepších zápasov sezóny v Slovnaft Aréne (Slovan - Ak Bars Kazaň 3:2 sn).

Bratislava zostane u Vondrkovcov zapísaná aj ako miesto narodenia ich dcérky Elly, ktorá prišla na svet na začiatku decembra v nemocnici na Antolskej.