Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Slovensky získali 7 kovov na ME v kulturistike a fitnes, šťastný Čížek

Magdaléna Kažimírová Foto: TASR/Štefan Puškáš

Európskou šampiónkou sa stala Magdaléna Kažimírová, ktorá triumfovala v kategórii bikiny fitnes do 163 cm a vybojovala aj titul absolútnej víťazky.

Bratislava 14. mája (TASR) - Na majstrovstvách Európy vo fitnes, body fitnes, bikiny fitness a kulturistike žien v Záhrebe získali slovenské reprezentantky celkovo sedem cenných kovov. Európskou šampiónkou sa stala Magdaléna Kažimírová, ktorá triumfovala v kategórii bikiny fitnes do 163 cm a vybojovala aj titul absolútnej víťazky.

Kažimírová je pritom už juniorskou majsterkou Európy z roku 2005 v body fitnes. "Pred siedmimi rokmi som začala súťažiť v disciplíne body fitnes. Aj napriek titulu juniorskej majsterky Európy som však po rokoch zmenila disciplínu na bikiny fitnes, ktorá má veľmi zaujala pre svoju ženskosť. Takže sa teším z druhého európskeho titulu."

Tu bude player



Šťastný Čížek


Radosť po návrate úspešnej slovenskej výpravy na Slovensko neskrýval ani prezident Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja (SAKFST) Milan Čížek: "Myslím, že je to vynikajúci výsledok. Dievčatá splnili naše očakávania teda najmä Majerníková, Weiterová a Ondrejovičová, ktoré už majú vynikajúce výsledky z majstrovstiev Európy a sveta. No ale máme aj nové mladé dievčatá aj v kulturistike. Takže asociácia je maximálne spokojná s výkonmi v Záhrebe."

Tu bude player


Na snímke zľava Adela Ondrovičová, Jana Majerníková a Nikola Weiterová.
Foto: TASR/Štefan Puškáš
So striebornými medailami sa z Chorvátska vrátili Nikola Weiterová v kategórii bikiny fitnes do 168 cm, v rovnakej disciplíne nad 168 cm zasa Jana Majerníková, v súťaži fitnes do 163 cm Dominika Multáňová. Titul vicemajsterky starého kontinentu si vybojovali aj Adela Ondrejovičová v body fitnes do 168 cm a kulturistka Alena Bošanská do 55 kg. Na bronzový stupienok dosiahla Karina Mozgayová v kategórii bikiny fitnes do 168 cm, Helena Masaryková obsadila v body fitnes do 163 cm konečné 6. miesto.

Weiterovej sa síce v Chorvátsku neporadilo obhájiť primát starého kontinentu, ale aj tak ocenila výkon víťaznej Slovinky Tanje Cancovej. "Hlavne sa nebavíme o šampionáte Horného Smokovca. Sú to ME a vôbec byť v reprezentácii a byť nominovaný na takéto šampionát je pre mnohých pretekárov splneným snom. A to už nehovorím o tom, ak niekto sa dostane do finálovej šestky a napokon obsadí druhé miesto o bod. Takže ja to určite neberiem ako nejakú prehru, aj keď som zvyknutá vyhrávať. Pripúšťam, že aj pre mňa je to taký zdvihnutý prst, že toto sa nebude opakovať a treba ešte viac makať," povedala Weiterová, ktorá chce na jeseň prestúpiť k profesionálkam.

Tu bude player



Medailistky na ME v Záhrebe:

/ZLATO/

Magdaléna Kažimírová (bikiny fitnes do 163 cm)

/STRIEBRO/

Alena Bošanská (kulturistika do 55 kg)

Jana Majerníková (bikiny fitnes nad 168 cm)

Dominika Multáňová (fitnes do 163 cm)

Adela Ondrejovičová (body fitnes do 168 cm)

Nikola Weiterová (bikiny fitnes do 168 cm)

/BRONZ/

Karina Mozgayová (bikiny fitnes do 168 cm)