Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Spartak Trnava môže prísť o tri body v lige

Na snímke hráči Spartaka Foto: TASR

Dôvodom je neuhradenie finančného záväzku senegalskému hráčovi Niangovi, ktorý pôsobil v tíme v sezóne 2007/08. Ak by dlhy voči futbalistovi pretrvávali, Trnave by dokonca hrozil pád o súťaž nižšie.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Slovenský futbalový zväz (SFZ) bude žiadať Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) o prehodnotenie vyrúbeného trestu pre corgoňligový klub Spartak Trnava. Účastník slovenskej najvyššej súťaže by mal podľa pôvodného rozhodnutia FIFA prísť o 3 body v lige, čím by sa skomplikovalo jeho už aj tak zložité postavenie v tabuľke.

Disciplinárna komisia FIFA žiada od SFZ, aby bez odkladu vykonalo jej rozhodnutie z 9. marca tohto roka o stiahnutí troch bodov z konta momentálne posledného tímu CL s dodatkom, že SFZ musí vydokladovať vykonanie trestu do 30. novembra 2012. Dôvodom je neuhradenie finančného záväzku senegalskému hráčovi Babacarovi Niangovi, ktorý pôsobil v tíme "bílých andelov" v sezóne 2007/08. Ak by dlhy voči futbalistovi pretrvávali, Trnave by dokonca hrozil pád o súťaž nižšie.

Keďže sa Trnavčania na jar odvolali voči rozhodnutiu FIFA na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne, vykonanie rozhodnutia FIFA sa odložilo. Teraz sa však CAS už uzniesla na zamietnutí odvolania Spartaka, čím by mal byť verdikt DK FIFA už právoplatný.

SFZ na svojej oficiálnej stránke vo štvrtok uviedlo, že požiada FIFA o prehodnotenie, Spartak Trnava však musí dokladovať splnenie všetkých finančných záväzkov voči Niangovi.