Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Spartak Trnava nestačil na FC DAC 1904 Dunajská Streda v 20. kole

Na snímke vpravo hráč Spartaka Roman Procházka a hráč DAC Taras Kačaraba v zápase 20. kola Niké ligy vo futbale FC Spartak Trnava - FC DAC Dunajská Streda v Trnave v nedeľu 18. februára 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnava nevyužila šancu bodovo sa dotiahnuť na druhú Žilinu, Dunajská Streda stráca po víkende na tretích "andelov" už len bod.

Trnava 18. februára (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda vyhrali v nedeľnom súboji 20. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 2:1 a urobili dôležitý krok k postupu do prvej šestky. Naopak, Spartak sa dostal pod tlak, v záverečných dvoch kolách základnej časti bude musieť ešte tuho bojovať o udržanie si pozície v skupine o titul. Trnava nevyužila šancu bodovo sa dotiahnuť na druhú Žilinu, Dunajská Streda stráca po víkende na tretích "andelov" už len bod.

DAC vyrukoval v prvom polčase s vysokým napádaním, s čím si Trnavčania dlho nevedeli poradiť. Prvý gól padol v 42. minúte, po pravej strane unikol Gruszkowski, ktorého prihrávka na päťku našla nepokrytého Ramadana, Sýrčan si ešte loptu prebral a z päťky ju poslal do siete. V 82. minúte sa Trnavčania tešili z gólu Ďuriša, ktorý využil nedorozumenie Kačarabu a brankára Popoviča po dlhom odkope trnavského brankára Takáča, lenže videorozhodca zásah po dlhom preskúmavaní situácie zrušil pre ofsajd trnavského útočníka. Krátko po rozohraní sa v šestnástke Trnavy presadil Andzouana a tvrdou strelou zvýšil vedenie hostí. Mikovič v nadstavenom čase síce ešte delovkou do "šibenice" znížil na 1:2, domácim sa však už vyrovnať nepodarilo.

Niké liga - 20. kolo:


FC Spartak Trnava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:2 (0:1)

Góly: 90.+5 Mikovič - 42. Ramadan, 86. Andzouana, ŽK: Kóša, Procházka - Vitális, Popovič, Trusa, Goure. Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Vorel, 5247 divákov.

Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Šulek (66. Mikovič) – Procházka – Daniel, Bainovič (46. Bernát), Bukata (76. Poznar), Azango (66. Ofori) – Ďuriš
D. Streda: Popovič – Gruszkowski, Kačaraba, Brunetti, Andzouana – Dimun – Trusa (78. Goure), Vitális, Jürgens (78. Herc), Ramadan (64. Yapi) - Kone (57. Mendez)


Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Súhlasím s trénerom hostí, že zápas bol kvalitný, stretli sa dva kvalitné celky, bolo cítiť, že oba tímy chcú hrať na víťazstvo, malo to kvalitu a intenzitu. Prvých 15 minút sme nemali ideálnych, pôsobili sme pomalšie, potom sme sa postupne dostávali do zápasu a prevzali sme iniciatívu, len sme inkasovali v nevhodnom čase pomerne lacný gól, keď sme boli v hlbokom bloku a mali sme tam veľa hráčov, no napriek tomu nás prevýšili cez stranu. Potom je proti Dunajskej Strede, ktorá kvalitne bráni, veľmi ťažké hrať. Vytvárali sme si situácie, mali sme tam šance aj v prvom polčase, za druhý musím chalanov aj napriek výsledku pochváliť. Hrali veľmi dobre, dokázali sme súpera zatlačiť, bolo tam množstvo situácií a centrov. Potrebovali sme gól skôr, ktorý nakoniec aj prišiel, ale bol odvolaný. V tom je futbal krutý, že hneď o pár sekúnd sme inkasovali rozhodujúci gól. Opakujem, za druhý polčas nemám hráčom čo vyčítať. Snažili sme sa reagovať na zmenu systému, keď prešiel DAC do päťobrancového rozostavenia. Reagovali sme na to aj my, hrali sme už prakticky vabank, hostia mali kvalitu v individualitách a brejkových situáciách. Pre diváka dobrý zápas, pre nás krutý výsledok, ale je to aj o efektivite, že potrebujete šance premeniť, aby sa vám hralo ľahšie. Keď prehrávate, je to ťažké. Stalo sa nám to dvakrát po sebe, čo nie je ideálne."



Xisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to úžasný zápas z oboch strán. Zápas sme začali s taktikou, ktorú sme v druhom polčase museli zmeniť, reagovali sme na to, ako domáci zmenili svoju hru. Kto videl zápas, mohol si ho užiť, videl dva dobré tímy, oba celky išli za víťazstvom, vypracovali si šance. Hralo sa vo vysokej intenzite, ktorá presahuje bežné zápasy tejto ligy. Tréner domácich môže byť smutný z výsledku, ale musím mu pogratulovať, pretože z taktickej stránky to bolo brilantné. Viem, že výsledok je najpodstatnejší, ale užil som si tento zápas, bola to veľká výzva."