Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Šport: European Team Cup privíta v Bratislave študentov z 13 krajín

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Štvordňové zápolenia odštartujú v utorok od 9.00 h, hrať sa bude každý deň do 17.00 h. V plážovom volejbale bude o prvenstvo bojovať 16 tímov, v trojkovom basketbale desať.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Študentské športové podujatie European Team Cup ponúkne v Bratislave súboje v menej známych športoch. Pri jazere Kuchajda budú od utorka na programe súboje v malom futbale, 3x3 basketbale i plážovom volejbale a k tomu ukážky jógy, zumby, jumpingu či crossfitu.

Celkovo si v posledný septembrový týždeň zmiera sily približne 400 športovcov z 13 európskych krajín. Okrem slovenského tímu sa predstavia študenti z univerzít z Talianska, Rakúska, Česka, Bulharska, Turecka, Srbska, Rumunska, Maďarska, Španielska, Chorvátska, Slovinska a Estónska. "Ide o inovatívne celoeurópske športového podujatie, ktoré sa okrem snahy zviditeľniť malé formáty veľkých športov pokúsi spropagovať šport ako nástroj fyzického, duševného a sociálneho zdravia. Inšpiráciou je fakt, že verejnosť počas nešťastnej koronavírusovej pandémie tak trochu stratila športové návyky," uviedol organizátor podujatia a zároveň prezident Slovenského zväzu malého futbalu Peter Králik.

V malom futbale budú súťažiť len muži, v plážovom volejbale či v trojkovom basketbale len ženy, no vyskúšať ostatné športy si bude môcť aj verejnosť. Rovnako budú pre návštevníkov v areáli Kuchajdy pripravené súťaže, kvízy a ďalšie sprievodné akcie.

Na exhibíciu v spomínaných športoch sa spolu s kultúrnym vystúpením môžu diváci tešiť už počas slávnostného otváracieho ceremoniálu v bratislavskom Primaciálnom paláci (pondelok 25. septembra od 19.00 h). Predstaviť celoeurópsky projekt na propagáciu zdravia, ktorý je určený študentom do 25 rokov, sa okrem organizátora Petra Králika, pokúsia aj ambasádori jednotlivých športov - Dušan Tittel za futbal, Ľubica Šipošová a Martina Tereňová za plážový volejbal a bývalý slovenský reprezentant Radoslav Rančík za basketbal.

Štvordňové zápolenia odštartujú v utorok od 9.00 h, hrať sa bude každý deň do 17.00 h. V plážovom volejbale bude o prvenstvo bojovať 16 tímov, v trojkovom basketbale desať. Prím hrá malý futbal, kde sa predstaví 24 tímov, vrátane poltucta slovenských.