Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

V semifinále ženskej C1 sú Paňková a Stanovská

Na snímke slovenská reprezentantka Soňa Stanovská. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najvyššie spomedzi Sloveniek bola Paňková, ktorá dosiahla piaty najlepší čas.

Vaires sur Marne 6. októbra (TASR) - Do semifinále C1 žien na záverečnom podujatí Svetového pohára vo francúzskom Vaires-sur-Marne postúpili dve slovenské lode. Medzi najlepších dvadsaťštyri kanoistiek sa prebojovali Zuzana Paňková a Soňa Stanovská, Emanuela Luknárová nepostúpila. Všetky zároveň bojujú o miestenku na olympijské hry v Paríži v internej nominácii.

Na tomto podujatí nepostúpilo z prvého kola ďalej 20 pretekárov, všetci štartovali v oboch rozjazdách a počítal sa lepší čas. Najvyššie spomedzi Sloveniek bola Paňková, ktorá dosiahla piaty najlepší čas. Za najrýchlejšou Češkou Gabrielou Satkovou zaostala o 3,89 sekundy. Stanovská skončila ôsma vďaka prvej jazde, pretože v druhej zaostala za vlastným výkonom o takmer osem sekúnd. Luknárová sa nedokázala prebojovať do semifinále a obsadila 33. pozíciu.

Spomedzi slovenských kajakárov bol na postupových miestach len štvrtý Jakub Grigar. Martinovi Halčinovi patrila 23. pozícia a Adam Gonšenica figuroval s dvoma chybami na 31. priečke.