Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Sudca etickej komisie FIFA odstúpil po korupčných podozreniach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Malajzijská protikorupčná jednotka ho zadržala po tom, čo sa vrátil z obchodných rokovaní vo švajčiarskom Zürichu. Súd odmietol sedemdňovú väzbu voči Rajoovi a uznal jeho diplomatickú imunitu.

Zürich 28. novembra (TASR) - Sudca etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sundra Rajoo odstúpil zo svojej funkcie po tom, čo ho začali vyšetrovať v súvislosti s korupciou v Malajzii.

Rajoa zatkli v utorok pre podozrenie z korupcie v pozícii riaditeľa arbitrážneho súdu. Malajzijská protikorupčná jednotka ho zadržala po tom, čo sa vrátil z obchodných rokovaní vo švajčiarskom Zürichu. Súd odmietol sedemdňovú väzbu voči Rajoovi a uznal jeho diplomatickú imunitu a iné privilégiá. Ešte v ten istý ho prepustili na slobodu.

FIFA pred rokom vymenovala Rajooa za podpredsedu etickej komisie po tom, čo prešiel kontrolou integrity. Minulý týždeň FIFA uviedla, že Rajoo nebude môcť byť pri posudzovaní prípadov etickej komisie, pokiaľ bude čeliť korupčným podozreniam v Malajzii. Informovala o tom agentúra AP.