Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Tatran Prešov odohrá oba zápasy proti Aftureldingu doma

Na snímke tretí sprava Adam Adama Sako (Tatran Prešov) oslavuje so spoluhráčmi víťazný gól v zápase 2. kola Niké Handball Extraligy mužov v hádzanej MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov, 10. septembra 2023 v Považskej Bystrici. Foto: TASR- Radovan Stoklasa

Pôvodne sa mal počas posledného novembrového víkendu odohrať prvý duel tejto fázy súťaže na Islande.

Prešov 31. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov odohrajú oba zápasy 3. kola Európskeho pohára EHF proti islandskému tímu Afturelding na domácej palubovke. Zápasy tretej najvyššej európskej hádzanárskej súťaže sa v Tatran handball aréne uskutočnia v piatok 24. novembra a v nedeľu 26. novembra. Začiatok oboch súbojov stanovili na 18.00 h.

Pôvodne sa mal počas posledného novembrového víkendu odohrať prvý duel tejto fázy súťaže na Islande. Odveta bola v rozpise o týždeň neskôr. Zástupcovia prešovského klubu sa však s islandskými spojili hneď po minulotýždňovom žrebe a vzhľadom na obojstranne náročné spojenie medzi oboma krajinami navrhli odohrať oba zápasy v Prešove, s čím klub súpera napokon súhlasil. Dohodu následne odobrila aj Európska hádzanárska federácie (EHF). "Považujem túto dohodu za náš úspech na diplomatickom poli, vďaka ktorému budú môcť naši fanúšikovia vidieť oba zápasy v Tatran handball aréne. To zároveň zvyšuje našu šancu na vytúžený úspech v tomto dvojzápase. Samozrejme, o všetkom sa rozhodne na palubovke, bude teda na hráčoch, aby sa zodpovedne zhostili svojej úlohy a zabojovali o postup," uviedol generálny manažér Tatrana Prešov Marián Magdoško pre klubovú stránku.