Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

TEL: Hráči HK Nitra prehrali s HK Dukla Ingema Michalovce

Na snímke zľava Tomáš Hrnka (Nitra) a Pavol Regenda (Michalovce) v zápase 39. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 16. februára 2021 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Úvodné minúty zápasu boli vyrovnané.

Zvolen 16. februára (TASR) - Hokejisti HK Nitra prehrali v 39. kole Tipos extraligy s HK Dukla Ingema Michalovce 2:4.



HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 2:4 (0:0, 0:3, 2:1)

Góly:
56. Mezei (Nemec, Slovák), 57. Švarný - 27. Suja (Southorn, Šedivý), 30. Regenda (Suja, Šedivý), 39. Mudrák (Regenda, Galamboš), 60. Bartánus (Suja, Hickmott). Rozhodovali: Fridrich, Müllner - Synek, Hercog, vylúčení: 5:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: Cowley – Mezei, Vitáloš, Švarný, Š. Nemec, Ege, Bodák, Pupák – Tvrdoň, Slovák, Finlay – Bajtek, Dauda, Holešinský – Hrnka, Kollár, Žitný – Minárik, Šiška, Fominych - Múčka

Michalovce: Tomek – Mihalik, Mudrák, Šedivý, Southorn, Ťavoda, Louis, Stripai - Lehtonen, Lalancette, Hickmott – Bartánus, Suja, Regenda – Mašlonka, Galamboš, Török - Chalupa, Farkaš, Mesaroš - Ragan



Na snímke zľava Tomáš Tomek (Michalovce) a Marek Tvrdoň (Nitra) v zápase 39. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 16. februára 2021 v Nitre.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Úvodné minúty zápasu boli vyrovnané. V 6. minúte sa ocitol počas presilovej hry vo výbornej pozícii domáci Tvrdoň, no najproduktívnejší Nitran bránu netrafil. Rovnako pochodili v početnej výhode na opačnej strane Lalancette s Lehtonenon.

Prostredná časť potvrdila krízu Nitry a domáci hráči zaostávali vo všetkých herných činnostiach. Michalovčania boli úspešnejší v drvivej väčšine súbojov, rýchlejší s pukom i bez neho. Z dvadsiatich striel Dukly skončili za chrbtom Cowleyho tri. Postupne sa presadili Suja, Regenda a na rozdiel triedy zvýšil premiérovým gólom v sezóne Mudrák.

Zlepšený prejav Nitry sa premietol v tretej tretine na fauloch hostí. “Corgoni” disponovali viac ako dvojminútovou presilovkou o dvoch hráčov, v ktorej sa vrátili do zápasu. Na obrat zavelili najskúsenejší muži v domácej zostave. Najskôr prepálil Tomeka kapitán Mezei a na 2:3 znížil strelou medzi nohy Švarný. Vyrovnanie však už v závere neprišlo a gólom do prázdnej brány uzavrel zápas Bartánus.

Na snímke zľava Daniil Fominych (Nitra) a Dávid Mudrák (Michalovce) v zápase 39. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 16. februára 2021 v Nitre.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Dušan Milo, asistent trénera Nitry: „Sme smutní, že sme nezískali ani bod. Myslím si, že sme neboli Michalovciam vyrovnaným súperom. Hlavne v druhej tretine sme zaostávali vo všetkých herných činnostiach. Nebyť presilových hier v závere, zrejme by sme nedali ani gól. Michalovce boli lepším tímom.”

Ivan Droppa, asistent trénera Michaloviec: „Myslím si, že 55 minút sme hrali veľmi dobre. Potom sme si to skomplikovali dvomi oslabovkami a domáci to využili na zdramatizovanie zápasu. Sme radi, že sme získali všetky tri body, pretože zostáva už iba 11 zápas. Veľká vďaka chlapcom, ktorí dodržiavali to, čo mali a dali góly, keď sme ich potrebovali.”