Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

ĎALŠÍ CENNÝ SKALP: Cibulková je už vo štvrťfinále turnaja vo Wu-chane

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

V stredajšom osemfinálovom súboji zdolala slovenská tenistka Rusku Kasatkinovú.

Wu-chan 26. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wu-chane. V stredajšom osemfinálovom súboji zdolala trinástu nasadenú Rusku Dariu Kasatkinovú za hodinu a 43 minút 6:3, 7:6 (3). Vo štvrťfinále narazí na Bielorusku Arynu Sobolenkovú.

Cibulková, ktorá v 2. kole vyradila svetovú jednotku Simonu Halepovú z Rumunska, začala osemfinálový duel výborne, keď získala prvé tri gemy. Hoci vzápätí stratila svoj servis a Ruska skóre vyrovnala, koncovku setu zvládla a uchmatla ho pre seba za 42 minút v pomere 6:3. V druhom sete obe hráčky kopili chybu za chybou, zhodne päťkrát stratili svoje podanie. Slovenská tenistka za stavu 6:5 nevyužila dva mečbaly a Kasatkinová si vynútila tajbrejk. V ňom od úvodu Cibulková dominovala. Ďalšie dva mečbaly síce nevyužila, v poradí piaty v zápase už ale áno a mohla sa radovať z postupu medzi najlepšiu osmičku. Vo štvrtom vzájomnom zápase s Kasatkinovou si pripísala druhú výhru.

Cibulková po utorňajšom triumfe nad najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Rumunkou Simonou Halepovou nemala príliš veľa času na regeneráciu, keďže zápas sa skončil až po polnoci čínskeho času. "Nebolo ľahké zregenerovať a nastúpiť o necelých 24 hodín na osemfinále, v utorok sme skončili veľmi neskoro. Čakala som náročný zápas. Daria je šikovná hráčka a vedela som, že ak ju chcem zdolať, musím podať stopercentný výkon. Dnes mi výborne fungoval forhend. Keď mi vychádza môj najsilnejší úder, vždy hrám veľmi dobre," povedala v prvom pozápasovom interview Cibulková, ktorá zahrala celkovo 28 forhendových winnerov, väčšinu z nich po čiarach.

V rozhovore pre TASR na margo zápasu s Kasatkinovou uviedla. "Bol to úplne iný duel ako proti Halepovej. Daria je veľmi nepríjemná súperka, nedá ani jednu loptičku zadarmo. Som veľmi rada, že sa mi podarilo nadviazať na výborné víťazstvo nad Halepovou a podať kvalitný výkon. Dariu som zdolala vlastnými zbraňami, k výbornému forhendu som pridala solídny bekhend. Veľmi mi pomohli rady môjho trénera Maťa Liptáka za stavu 4:3 v prvom sete. Nabádal ma, aby som začala hrať častejšie forhend po čiare a práve to bol úder zápasu, ktorý ma priviedol k víťazstvu. Zahrala som ho aj pri mečbale. Po úvodných dvoch nepremenených mečbaloch som nespanikárila a dokázala som sa skoncentrovať na tajbrejk, v ktorom som zahrala výborne lopty. Teraz sa budem usilovať čo najlepšie sústrediť na súboj so Sobolenkovou. Preštudujem si ju. Evidujem, že v uplynulom období išla výkonnostne nahor, je to pre mňa ďalšia výzva. Veľmi ma teší, že vo Wu-chane na konci sezóny predvádzam taký výborný tenis ako na US Open a že si udržiavam formu. Štvrťfinále je pekný výsledok, no pokúsim sa ho ešte vylepšiť."

Dvojhra - osemfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Daria Kasatkinová (13-Rus.) 6:3, 7:6 (3)