Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: DAVIS CUP: SR postaví v baráži proti Poľsku Gombosa a Lacka

Na snímke zľava Norbert Gomboš, nehrajúci kapitán daviscupového tímu Slovenska Miloš Mečíř, Lukáš Lacko a Alex Molčan Foto: FOTO TASR Pavel Neubauer

Poliaci by mali v Aegon aréne vyrukovať so štvoricou Kamil Majchrzak, Hubert Hurkacz, Lukasz Kubot, Marcin Matkowski.

Bratislava 6. septembra (TASR) Bratislava 6. septembra (TASR) - Kvarteto slovenských tenistov Norbert Gombos, Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Andrej Martin figuruje v nominácii na stretnutie 2. kola play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Poľsku (15. - 17. septembra na antuke v bratislavskom NTC). V tíme chýba Martin Kližan, ktorý v uplynulých týždňoch absentoval v turnajovom kolotoči pre zranenie lýtkového svalu.

"Tesne pred žrebom sa môžu ešte dvaja hráči vymeniť, v prípade potreby sú nachystaní Igor Zelenay a Alex Molčan. Chalani sú fit, Alexa trochu trápilo zápästie, ale mal by sa už čoskoro zapojiť do prípravy. Martin Kližan má dlhodobejšie problémy s nohou, na päť setov nie je dostatočne fit. Tréningy sú zatiaľ jednofázové. Príprava bude spoločná, až keď sa hráči vrátia z turnajov," povedal kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř.

Vzhľadom na absenciu Kližana by slovenskou jednotkou mal byť Norbert Gombos. "Je to trochu iné, lebo ste líder tímu. Ja však príliš nesledujem, či som jednotka alebo dvojka. Keď nastúpim na dvorec, tak hrám o to, aby som získal bod a pomohol tímu. Je to totiž tímová súťaž. Sústredím sa len na seba, aby som hral čo najlepší tenis a dokázal zo seba vydať na dvorci maximum. Najdôležitejšie je vyhrať. To, že som slovenská jednotka, je formalita. Cítim sa super, pretože roky driny sa preukázali, dokázal som sa dostať do svetovej stovky," uviedol Gombos.



Poliaci by mali v Aegon aréne vyrukovať so štvoricou Kamil Majchrzak, Hubert Hurkacz, Lukasz Kubot, Marcin Matkowski. V nominácii nie je bývalý wimbledonský semifinalista Jerzy Janowicz. Podľa informácií generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igora Mošku sa Janowicz sťažoval na bolesti kolena na challengeri v Janove, k tímu sa však ešte môže pripojiť na základe pravidiel. "Je to pre nás dobré znamenie, ale ešte to nie je definitívne. Neviem aké sú príčiny. Myslím si, že s Janowiczom je poľský tím o dosť silnejší. Je tam teoretická možnosť ešte ho nominovať. Majú výbornú štvorhru, tam sú dosť nepríjemní. Vo dvojhrách máme šancu preraziť," uviedol Mečíř.

Úvodné piatkové dvojhry, sobotňajšia štvorhra i záverečné nedeľňajšie single odštartujú o 15.00 h. Hlavným rozhodcom bude Izraelčan Dima Leifman, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Chorvátka Tamara Vrhovecová a Francúz Manuel Absolu. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort.

Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3. Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Kližan. Z poľského tímu boli pri víťazstve debloví špecialisti Kubot s Matkowskim. "Zápasy sú nepredvídateľné, hrá sa na tri víťazné sety. Je to výhoda, že naši hráči sú vyššie v rebríčku dvojhry, ale súpera nemožno podceniť. Na papieri sme favoritom, ale to pred zápasom negarantuje výhru. Každá lopta, každý bod je dôležitý," dodal kapitán slovenského tímu.