Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kužmová na turnaji ITF v Šen-čene vyhrala dvojhru aj štvorhru

Na snímke Viktória Kužmová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Budúci týždeň sa tak katapultuje do Top 100 v rebríčku WTA.

Šen-čen 18. marca (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová zvíťazila vo finále turnaja ITF v čínskom Šen-čene (dotácia 60.000 USD, tvrdý povrch) ako tretia nasadená nad Ruskou Annou Kalinskou vo dvoch setoch 7:5 a 6:3.

Pre 19-ročnú Slovenku, členku NTC, je to 12. trofej v singli na turnajoch ITF. "Bolo to ťažké, hrali sme prvýkrát na centri, dovtedy tam boli iba muži. Hralo sa inak, obe sme robili veľa chýb, ale v koncovkách som to lepšie zvládla ja. Anna má veľmi vyrovnané údery, nemá žiadnu vyslovenú slabinu, takže sa s ňou hrá ťažko. Dnes som však lepšie servovala, tým som si pomohla,“ povedala pre web www.starsforstars.eu. Kužmová, ktorá v onlajn vydaní svetového rebríčka figuruje na 98. mieste.



V Šen-čene si pripísala 80 bodov a získala doposiaľ najcennejší titul v kariére. „Online rebríček nesledujem, ale som rada, že sa posúvam v rebríčku a hlavne, že si v takýchto zápasoch verím,“ dodala odchovankyňa košického tenisu, ktorá vo februári postúpila do semifinále turnaja WTA v Budapešti.

Dvojhra - finále:

Viktória KUŽMOVÁ (3-SR) - Anna Kalinská (Rus.) 7:5, 6:3