Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kužmová postúpila už do štvrťfinále turnaja WTA v Budapešti

Slovenská tenistka Viktória Kužmová. Foto: TASR/AP

V osemfinále dvojhry si v pozícii lucky losera poradila s wimbledonskou finalistkou z roku 2013 Nemkou Sabine Lisickou v dvoch setoch.

Budapešť 21. februára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prvýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále turnaja WTA. V osemfinále dvojhry na halovom podujatí v Budapešti si v pozícii lucky losera poradila s wimbledonskou finalistkou z roku 2013 Nemkou Sabine Lisickou 6:2, 6:4.

V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti Chorvátke Petre Martičovej, ktorá zdolala šiestu nasadenú Bielorusku Aleksandru Sasnovičovú 3:6, 6:4, 6:4. Kužmová má v maďarskej metropole už istú prémiu 6175 dolárov pred zdanením a 72 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní bude figurovať najvyššie v kariére.

Kužmovej vyšiel úvod zápasu s Lisickou, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie Nemky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Odchovankyňa košického tenisu kvalitne returnovala, za stavu 4:2 opäť zobrala Lisickej servis a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Na začiatku druhého dejstva síce Kužmová prehrávala 0:2, bleskovo však vyrovnala na 2:2 a v koncovke setu slávila úspech.
"Bol to ťažký zápas, ale znova som veľmi dobre podávala. Tým si viem veľmi pomôcť a po takýchto zápasoch si verím ešte viac," povedala Kužmová, ktorej bolo jedno, že na druhej strane stojí finalistka Wimbledonu 2013. "Hrala dosť rýchlo. Ale ja neriešim, kto je na druhej strane siete, stále sa snažím hrať si to svoje," uviedla pre www.starsforstars.eu.

Dvojhra - 2. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Sabine Lisická (Nem.) 6:2, 6:4