Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tenista Martin Kližan je vo finále dvojhry na challengeri v Rabate

Foto: TASR/Dušan Hein

V sobotu sa v dueli o tretí titul na ATP Challenger Tour stretne s najvyššie nasadeným Talianom Filippom Volandrim.

Rabat 16. marca (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do finále dvojhry na antukovom challengeri v marockom Rabate (dotácia 30.000 eur). V semifinále si ako nasadená šestka poradil s Nemcom Simonom Greulom za 83 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:4.

V sobotu sa v dueli o tretí titul na ATP Challenger Tour stretne s najvyššie nasadeným Talianom Filippom Volandrim. Vlani Kližan vyhral antukový challenger v Janove, v roku 2010 sa tešil z titulu na Slovak Open v bratislavskom NTC. V Rabate má už istú prémiu 2500 eur a 48 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Kližan po postupe do finále v marockej metropole netajil spokojnosť. "Podal som koncentrovaný výkon od začiatku až do konca. Trochu som zaváhal za stavu 4:1 v druhom sete a prišiel som o double brejk, ale nakoniec som to dotiahol krásne do konca. Teším sa na zajtrajšie singlové finále proti Volandrimu. Bude to boj do poslednej loptičky," povedal pre TASR slovenský Tenista roka 2011, ktorý sa ešte v piatok podvečer predstavil po boku Francúza Stephana Roberta vo fináíe štvorhry.

dvojhra - semifinále:
Martin KLIŽAN (6-SR) - Simon Greul (Nem.) 6:4, 6:4