Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TL: Popradčania zdolali Košičanov

Na snímke vľavo hráč Košíc Marcel Haščák, vpravo hráč Popradu Rastislav Václav v 5. kole hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HK Poprad v Košiciach 23. septembra 2018. Foto: TASR - František Iván

Od prvých minút sa hralo vo vysokom tempe, ale gólových šancí bolo minimum.

Košice 23. septembra (TASR) -

HC Košice - HK Poprad 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól:
28. Svitana (Paločko). Rozhodovali: Novák, Konc - Kacej, Šefčík, vylúčení: 2:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4259 divákov.

HC Košice: Habal - Čížek, Dudáš, Koch, Pretnar, McDowell, Pulli, Lenďák - Netík, Brophey, Kafka - Haščák, Suja, Nagy - Spilar, Galamboš, Šoltés - Hričina, Klíma, Žitný

HK Poprad: Vošvrda - Salija, Kozák, Petran, Brejčák, Ťavoda, Erving, Karlsson - Svitana, Mlynarovič, Koyš - Abdul, Paukovček, Zagrapan - Václav, Heizer, Takáč - Macík, Bjalončík, Paločko




Od prvých minút sa hralo vo vysokom tempe, ale gólových šancí bolo minimum. Košičania mali v prvej časti herne mierne navrch, snažili sa otvoriť skóre, ale to sa im nepodarilo ani v 7. minúte, keď Kafka nevyužil Netíkovu prihrávku. Záver prvej časti herne patril hosťom, ale pri šanci Saliju zachránila brankára Habala ľavá žŕdka a úspešný nebol ani Zagrapan.

Popradčania držali v úvode druhej časti súpera na dištanc a nedovolili Košičanom dostať sa do tlaku. Naopak, v 27. ich zovreli pred Habalom, po sérii viacerých šancí sa však gólom neskončil ani Kozákov teč Petranovej strely. "Kamzíci" boli za aktivitu odmenení v 28. minúte. Po chybe Dudáša sa k puku dostal Paločko, posunul ho pred bránku voľnému Svitanovi, ktorý pohotovo skóroval - 0:1. Zaujímavé dianie v polovici druhej časti vyvrcholilo efektnou lapačkou Vošvrdu proti Čížekovej strele, no skóre nezmenila ani Macíkova strela do žŕdky. Košičania v závere druehj tretiny vystupňovali tlak, často sa hralo pred Vošvrdom, no ten zmaril aj sľubnú príležitosť Nagya v 39. minúte. Popradčania počas presilovky v 43. minúte zvierali súpera v obrannom pásme, no gólom sa neskončila ani veľká šanca Heizera, ktorý pred odkrytou bránkou nenamieril presne.

Tretia tretina bola najmä o košickej snahe vyrovnať a popradskej postrážiť si tesný náskok. Hostia umne bránili a hoci sa Košičania často dostali pred brankára Vošvrdu, ich strelecké pokusy boli často nepresné alebo zblokované. Druhý gólový úder mohol domácim zasadiť v 54. minúte Koyš, vo výbornej pozícii však blafákom neprekonal Habala. Domáci v závere skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, ale skóre sa už nezmenilo.



Roman Šimíček, tréner HC Košice: "Všetci sme sa tešili na atraktívneho súpera pred domácim publikom. Chceli sme spraviť maximum pre víťazstvo a myslím si, že aj spravili. Tlačili sme, strieľali sme, ale súper nám často unikol a mal z toho šance. Obetavosť a nasadenie nemožno hráčom vyčítať, snáď iba väčšiu dravosť pred bránkovým priestorom. Musíme popracovať na tejto disciplíne, aby hráči viac chodili pred bránku, kde to síce bolí, ale padajú odtiaľ góly."

Roman Stantien, tréner HK Poprad: "Naše víťazstvo bolo založené na fantastickom výkone brankára a výbornej defenzíve. Všetci hráči hrali obetavo, bolo tam veľa zblokovaných striel. Z tlaku, ktorý na nás Košičania vyvíjali, sme išli do brejkov. Šance sme si vytvorili a za stavu 1:0 sme mohli dať aj ďalší gól."