Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Tottenham prehral na pôde Wolverhamptonu 1:2 gólmi v nadstavení

Na snímke brankár Tottenhamu Guglielmo Vicario gestikuluje v zápase 12. kola anglickej Premier League vo futbale Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur v sobotu 11. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Bleskový obrat sa domácim podaril v nadstavenom čase - v 91. minúte strelil svoj prvý gól v sezóne Pablo Sarabia a v siedmej minúte nadstavenia pridal druhý zásah Mario Lemina.

Londýn 11. novembra (TASR) - Futbalisti Wolverhamptonu vyhrali v sobotňajšom zápase 12. kola anglickej Premier League nad Tottenhamom 2:1. Hostia inkasovali oba góly v nadstavenom čase a vyšli bodovo naprázdno v druhom zápase za sebou. Predtým ťahali sériu desiatich ligových duelov bez prehry. Tottenham figuruje na druhom mieste tabuľky o bod za Manchestrom City, ktorý má zápas k dobru. Wolves patrí dvanásta priečka.

"Spurs" poslal do vedenia už v tretej minúte Brennan Johnson, ktorý si otvoril strelecký účet v londýnskom tíme. Ten si dlho držal najtesnejší náskok napriek absencii dvoch kľúčových stopérov. V stretnutí chýbal Micky van de Ven pre poranenie stehna a aj jeho kolega z obrany Cristian Romero. Argentínčan si odpykával trest za červenú kartu z predošlého ligového zápasu proti Chelsea (1:4). Trénerovi Angemu Postecoglouovi chýbal pre problémy s členkom aj dôležitý hráč stredu poľa James Maddison.

Bleskový obrat sa domácim podaril v nadstavenom čase - v 91. minúte strelil svoj prvý gól v sezóne Pablo Sarabia a v siedmej minúte nadstavenia pridal druhý zásah Mario Lemina. Jeho tím natiahol šnúru domácich zápasov so streleným gólom na trinásť zápasov.



Premier League - 12. kolo:

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 2:1 (0:1)

Góly: 90.+1. Sarabia, 90.+7. Lemina - 3. Johnson