Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Tottenham prepustil trénera Redknappa, na lane má Moyesa

"Kohúti" siahli k výmene najmä z toho dôvodu, že s mužstvom nevybojoval miestenku v lukratívnej Lige majstrov. "Strávil som v Tottenhame fantastické štyri roky.

Londýn 14. júna (TASR) - Po takmer štyroch rokoch vo funkcii odvolalo vedenie anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur trénera Harryho Redknappa.

"Kohúti" siahli k výmene aj napriek tomu, že Redknapp vybojoval s klubom miestenku v Lige majstrov, ale vďaka víťazstvu Chelsea v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži o ňu Tottenham prišiel.

"Strávil som v Tottenhame fantastické štyri roky. Som smutný, že odchádzam," povedal Redknapp, ktorého by mal nahradiť David Moyes z Evertonu. "Nemyslím si, že by to mal byť koniec mojej trénerskej kariéry. Alex Ferguson má už viac ako 70 rokov a stále je to najlepší kormidelník na svete," dodal.

Redknapp mal na White Hart Lane ešte rok platný kontrakt, ale keďže mu vedenie klubu neponúklo predĺženie, s Tottenhamom sa rozlúčil. Najväčším favoritom na uvoľnený post je podľa stávkových kancelárii lodivod Evertonu David Moyes.

Redknapp prevzal "Spurs" v októbri 2008, keď sa klub pohyboval na spodných priečkach Premier League. V uplynulej sezóne najvyššej anglickej súťaže skončil tím pod jeho vedením na štvrtom mieste. Aj napriek tomu sa však nepredstaví v Lige majstrov.

"Toto rozhodnutie sme nebrali na ľahkú váhu. Harry prišiel do klubu v čase, keď jeho skúsenosti a prístup boli presne to, čo sme potrebovali. Toto rozhodnutie žiadnym spôsobom neznižuje jeho excelentnú prácu. Rád by som mu touto cestou poďakoval za výsledky a prínos. Na White Hart Lane bude vždy vítaný," uviedol prezident klubu Daniel Levy.