Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner Nemecka Löw priznal po blamáži na MS 2018 aj vlastné chyby

Na archívnej snímke tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw. Foto: TASR/AP

Vo funkcii asistenta trénera končí Thomas Schneider, ktorý bude pôsobiť na národnom zväze DFB.

Mníchov 29. augusta (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw priznal na prvom verejnom vystúpení od blamáže na MS 2018 aj vlastné chyby.

"Mojom najväčšou chybou bola viera v to, že s naším dominantným štýlom postúpime zo základnej skupiny. Ak hráme tento štýl, musia sedieť všetky podmienky, aby sme mohli tolerovať vysoké riziko. A tieto podmienky v zápasoch nesedeli," citovala slová skúseného kouča agentúra DPA. "Bolo to skoro arogantné. Chcel som to dohnať na vrchol a urobiť ešte perfektnejšie. Mal som mužstvo pripraviť tak, ako v roku 2014, na rovnováhu medzi ofenzívou a defenzívou," dodal Löw na tlačovej konferencii v Mníchove.

"Vystupovali sme samoľúbo. Podporu fanúšikov sme považovali za samozrejmosť," povedal na margo MS manažér reprezentácie Oliver Bierhoff.

Vo funkcii asistenta trénera končí Thomas Schneider, ktorý bude pôsobiť na národnom zväze DFB. Trénerský štáb tak bude pozostávať z asistenta Marcusa Sorga a trénera brankárov Andreasa Köpkeho.

Nemci najbližšie nastúpia 6. septembra v Mníchove v Lige národov proti majstrom sveta z Francúzska a o tri dni neskôr v Sinsheime v prípravnom stretnutí proti Peru.