Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Tréning priamych kopov sa vyplatil, Černák výstavným gólom zaistil bod

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Prešovčania chceli v domácom prostredí získať tri body, ale vzhľadom na vývoj zápasu boli spokojní aj s jedným.

Prešov 19. novembra (TASR) - Zápas 16. kola Fortuna ligy medzi 1. FC Tatran Prešov a FC ViOn Zlaté Moravce (1:1) veľa zaujímavých situácií nepriniesol, ale oba góly boli výstavné. Dlho sa zdalo, že hostia odídu z Popradu spokojnejší, ale proti bol prešovský strelec Roland Černák. Mladému reprezentantovi sa vyplatil tréning navyše, svoj priamy kop zahral ukážkovo.

V zápase išlo o cenné body, ktoré by hosťom pomohli v boji o prvú šestku a Prešovčanom potvrdili výkonnostný progres. Bol to však predovšetkým veľký boj, v ktorom sa čakalo na väčšiu chybu súpera. Z hry góly napokon nepadli, priame kopy Karola Karlíka a Rolanda Černáka však boli ozdobou kola. Spokojnejší bol po zápase prešovský mladík, ktorý v 88. minúte stanovil konečný výsledok. "Dali sme do hry viac srdca a zaslúžili sme si vyhrať. Oni okrem gólového priameho kopu nemali nič. My sme sa snažili aj útočiť, boli aj šance. Musíme však brať aj jeden bod," zhodnotil Černák.

Na prekvapenie viacerých chýbal v základnej zostave, no jeho príchodom ofenzíva Tatrana ožila. "Snažím sa odvádzať maximum a ísť od zápasu k zápasu. Je na trénerovi, kedy ma postaví." Černákov gól rozjasal vyše 200 najvernejších prešovských priaznivcov a pre Tatran znamenal zisk cenného bodu. "Nebolo to nacvičené, ale po každom tréningu si vždy nejaký ten priamy kop skúsim. Bolo to tesne pred šestnástkou a ťažko chytateľné pre brankára," prezradil. Prešovčania chceli v domácom prostredí získať tri body, ale vzhľadom na vývoj zápasu boli spokojní aj s jedným. Nadviazali ním na úspešný výsledok 1:0 z predošlého zápasu s Michalovcami.