Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Trnava zvíťazila v Nitre 2:0, titul však putuje do Žiliny

Gól v sieti Nitry, ktorého autorom bol Martin Vyskočil z Trnavy v poslednom 33. kole futbalovej Corgoň ligy medzi FC Nitra a Spartakom Trnava 20. mája 2012 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zaujímavý futbal pred výbornou kulisou, najmä vďaka niekoľkým stovkám priaznivcov Spartaka.

Nitra 20. mája (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v záverečnom 33. kole Corgoň ligy na ihrisku FC Nitra 2:0 a v sezóne 2011/2012 obsadili druhé miesto. O góly Spartaka sa postarali Martin Vyskočil a Ivan Schranz.

Hostia pred zápasom ešte živili nádej na titul, ten však napokon putoval do Žiliny, ktorá rovnakým skóre v súbežne hranom dueli triumfovala v Dunajskej Strede.

Po opatrnom začiatku sa ako prvý oprel do lopty Harbuľák a hoci jeho strela minula brvno trnavskej brány, Kamenára aspoň prinútil vrhnúť sa po lopte. Po štvrťhodine hry sa z pravej strany vrútil do šance Tomaček, ale Hroššo mu zmenšil strelecký uhol a jeho pokus vyrazil. V 19. minúte Kolár naservíroval loptu pred poloprázdnu bránu Gajdošovi, no ten netrafil priestor medzi troma žrďami. O ďalších päť minút Tomaček zamotal hlavu Kolmokovovi, poslednou inštanciou však bol opäť pozorný Hroššo. Hosťom sa napokon podarilo otvoriť skóre, keď sa po rohovom kope najlepšie zorientoval Vyskočil a upratal loptu za čiaru - 0:1. Nitrania boli smerom dopredu naďalej aktívnejším tímom, ale ich pokusy končili buď na defenzíve Spartaka, alebo mimo brány, ako v prípade Gajdošovej strely.

Zaujímavý futbal pred výbornou kulisou, najmä vďaka niekoľkým stovkám priaznivcov Spartaka, pokračoval aj po zmene strán. Hostia sa zamerali na bránenie najtesnejšieho náskoku a v 68. minúte takmer doplatili na svoju pasivitu, Kroupa však v tutovke miesto strely zvolil prihrávku na obsadeného spoluhráča. O tri minúty mohol poistiť vedenie hostí striedajúci Ciprys, zoči-voči Hroššovi však trafil len ľavú žrď. Ciprys napravil svoju reputáciu v 82. minúte, keď výbornou prihrávkou našiel ďalšieho spoluhráča z lavičky Schranza a ten pridal druhý gól - 0:2. Bodku za stretnutím mohol dať opäť Schranz, jeho prudkú strelu v nadstavenom čase však zastavilo brvno.

Tu bude player

FC Nitra - Spartak Trnava 0:2 (0:1)

hlasy po zápase:

Ladislav Jurkemik, tréner Nitry: "Myslím si, že súper vyhral zaslúžene, aj keď v prvom polčase sme nevyužili to, že hostia boli zo začiatku nervózni. V druhom polčase a hlavne po to ako Trnava strelila druhý gól už kontrolovala hru. Gratulujem im k druhému miestu a takisto im gratulujem k výborným fanúšikom."
Tu bude player



Pavel Hoftych, tréner Trnavy: "V hlavách sme mali podvedome zápas Žiliny, ale našou povinnosťou bolo vyhrať. Vedeli sme o kvalitách súpera. Podarilo sa nám streliť prvý gól, potom mali domáci nejaké šance. V druhom polčase sme sa po druhom góle už upokojili. Hráčom ďakujem za sezónu a ich veľký posun. Takisto ďakujem aj skvelým fanúšikom."

Tu bude player


Miroslav Karhan, stredopoliar a kapitán Trnavy: "Bola to pre nás úspešná sezóna. Myslím si, že málokto veril, že ešte v poslednom kole budeme mať šancu na titul. Bolo len málo pravdepodobné, že Žilina zaváha v Dunajskej Strede, preto sklamanie z tohto pohľadu nie je nejaké veľké. Ťažko povedať, kde sa sezóna lámala, predsa len je to dlhodobá súťaž."

Martin Vyskočil, útočník Trnavy: "Sústredili sme sa predovšetkým na náš zápas, ale samozrejme sme sa informovali o stave v Dunajskej Strede. Sme sklamaní, ale celkovo máme za sebou úspešnú sezónu. Titul sme chceli vyhrať pre fanúšikov, lebo si to zaslúžili, ale oni si ho napokon vyhrali sami. Ďakujeme im za podporu počas celej sezóny, boli výborní. Žiline na diaľku gratulujem, že to pod tým tlakom dokázali ustáť."

Góly: 31. Vyskočil, 82. Schranz. Rozhodovali: Kružliak - Slyško, Košecký, ŽK: Grman, Gajdoš, Tóth, Moravčík - Habánek, Mikovič, 4020 divákov.

Zostavy a striedania:

FC Nitra: Hroššo - Grman, Kolmokov, Tóth, Harbuľák - Držík (46. Moravčík) - Kolár, Gajdoš (59. Boszorád), Soumah, Nascimento (66. Šimonek) - Kroupa

Spartak: Kamenár - Habánek, Gross, Čvirik, Hanzel - Karhan - Gašparík (46. Ciprys), Mikovič, Bicák (72. Schranz) - Vyskočil, Tomaček (80. Pavelka)