Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

UEFA sleduje situáciu v Izraeli pred žrebom ME do 21 rokov aj pred EL

Izraelčanka stojí pred zničeným domom po raketovom útoku z pásma Gazy, na hraniciach Izraela s pásmom Gazy 16. novembra 2012. Foto: TASR/AP

Práve Tel Aviv, v ktorom sa budúci týždeň má vyžrebovať finálový turnaj ME 2013 hráčov do 21 rokov, sa stal terčom ostreľovania palestínskych militantov po izraelskej ofenzíve v pásme Gazy.

Nyon 16. novembra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) uviedla, že "pozorne sleduje dianie v Izraeli", ale zatiaľ nemá v pláne zmeniť dejisko žrebu finálového turnaja ME 2013 hráčov do 21 rokov. Ten sa uskutoční v Tel Avive 28. novembra.

Práve Tel Aviv sa stal terčom ostreľovania palestínskych militantov po izraelskej ofenzíve v pásme Gazy.

Finálový turnaj hostí v júni budúceho roka práve Izrael. Šéf UEFA Michel Platini a predstavitelia súťažiacich tímov vrátane Anglicka, Nemecka, Talianska, Ruska a Španielska, majú vyžrebovať obsadenie skupín v hoteli Hilton v Tel Avive.

V nepokojnom Izraeli má svoj zápas v Európskej lige 2012/2013 proti Hapoelu Kirjat Šmona odohrať budúci štvrtok aj španielsky klub Athletic Bilbao. UEFA oznámila, že je v kontakte s Izraelskou futbalovou asociáciou a oboma klubmi. Riadiaci orgán európskeho futbalu sa ku situácii opäť vyjadrí v pondelok, keď situáciu "dôkladne posúdi".Informovala agentúra AP.