Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Ukrajinský olympijský funkcionár kupčil so vstupenkami

Podľa britskej vysielacej spoločnosti mal Geraščenko ponúknuť 100 vstupeniek žurnalistovi, ktorý vystupoval ako priekupník na čiernom trhu.

Quebec City 23. mája (TASR) - Generálny sekretár Ukrajinského olympijského výboru (UOV) Volodymyr Geraščenko zrejme príde o svoju funkciu po tom, čo sa mal údajne snažiť predať vstupenky na londýnsku olympiádu reportérovi BBC.

Podľa britskej vysielacej spoločnosti mal Geraščenko ponúknuť 100 vstupeniek žurnalistovi, ktorý vystupoval ako priekupník na čiernom trhu. Ukrajinský funkcionár mu mal povedať, že chce peniaze v hotovosti. Prezident UOV Sergej Bubka pár hodín po reportáži svojho podriadeného suspendoval. "Okrem toho sa zriadi nezávislá komisia, ktorá prípad preskúma," vyhlásil Bubka na stretnutí Medzinárodného olympijského výboru v Quebecu.

Neautorizovaný predaj vstupeniek je v krajine organizátora OH ilegálny a trestá sa pokutou až do výšky 25.000 eur. Geraščenko do kamier poprel akékoľvek previnenie s tým, že nikdy neplánoval predávať vstupenky v Británii.