Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Unikátny futbalový projekt, ktorý sledujú aj v UEFA

Foto: Pohár Karola Poláka

Pred niekoľkými dňami skončil v podtatranskej obci Štrba už trinásty ročník Majstrovstiev Slovenska detských domovov vo futbale – "Pohár Karola Poláka."

Bratislava 30. júna (OTS) - Reprezentácie jednotlivých krajov, deti vo veku od 14 do 18 rokov, bojovali o konečné umiestnenie. Vytúžený pohár získali reprezentanti Trnavského kraja, ktorí vo finále zvíťazili nad družstvom zo Žilinského kraja 4 : 2. Nie je bez zaujímavosti fakt, že vo víťaznom družstve boli až 3 futbalistky, ktoré tam rozhodne neboli do počtu!
Kto stojí za týmto úspešným projektom a prečo tento projekt podporujú?

"Táto súťaž je súčasťou aj medzinárodného programu Grassroots, ktorý podporuje rôzne formy futbalu bez rozdielu pohlavia, veku, sociálneho statusu, kde nie je miesto pre diskrimináciu a práve projekt "Pohár Karola Poláka" ponúka pre deti a mládež z detských domovov z celého Slovenska spoločenskú príležitosť a športovú hodnotu, kde môžu ukázať svoj talent a vášeň k futbalu." Vladimír Lupták, hlavný koordinátor Grassroots projektov Slovenského futbalového zväzu.
Foto: Pohár Karola Poláka

"Deti z detských domovov potrebujú takéto športové súťaže, pretože získavajú nádej, že ich ďalší život môže byť radostnejší ako doteraz." Štefan Šulek, námestník generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

"Medzi hlavné oblasti podpory Nadácie EPH patrí aj podpora znevýhodnených skupín a športu. Podujatie "Pohár Karola Poláka" je pekným príkladom prepojenia oboch oblastí, dokonca s presahom na komunitný rozvoj a možnosťou pre mladých talentovaných športovcov ukázať, že nie je dôležité, odkiaľ pochádzate, alebo kde vyrastáte, ale že dokážete zabojovať a dosiahnuť vytúžený cieľ a víťazstvo. Sme radi, že sme k tomu mohli dopomôcť aj my." Miroslav Lacko, administrátor Nadácie EPH, hlavný partner projektu.

"Poslaním spoločnosti Nestlé je zvyšovať kvalitu života a prispievať k zdravšej budúcnosti. Po celom svete sa snažíme propagovať vyvážený životný štýl, ktorého prirodzenou súčasťou je šport. Pohár Karla Poláka aktivizuje mnoho mladých ľudí a okrem samotného pohybu im ponúka šancu zdokonaliť sa v zručnostiach akými sú cieľavedomosť, vytrvalosť, tímová spolupráca. Sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu." Róbert Kičina, Corporate Affairs Manager, Nestlé Slovensko, reklamný partner projektu.
PKP 2017 najlepší hráč, strelec a brankár
Foto: Pohár Karola Poláka

"Tento projekt vymyslel a dlhoročným prezidentom súťaže bola športová komentátorská legenda, Karol Polák. Sme radi, že sa nám každý rok podarí nájsť dostatok partnerov, ktorí dokážu udržať tento projekt pri živote a poskytujú deťom z detských domovov možnosť hrať semifinálové zápasy na pekných futbalových štadiónoch v NTC Poprad a NTC Senec, či neskoršie finále v podtatranskej obci Štrba. "Pohár Karola Poláka" je profesionálne zorganizovaná súťaž, ktorá by nemohla fungovať bez podpory Slovenského futbalového zväzu a Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. Hlavným partnerom tohto ročníka bola Nadácia EPH a reklamným partnerom bola spoločnosť Nestlé. Obec Štrba pripravila futbalovým tímom tradične skvelé prostredie. Okrem krásnych pohárov deti bojovali aj o množstvo pekných cien, ktoré venovali spoločnosti adidas, coty, tissot, prvá stavebná sporiteľňa, belemit, metro, auto-impex, cloetta, dm drogerie markt, chupa chups, nadácia markíza a excellent partners. Mediálnym partnerom bola slovenská tlačová agentúra TASR a interetový portál zoznam.sk." Ľubomír Dranga, múdry pes, o.z., organizátor súťaže.