Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Úspešný vstup Slovana do European Trophy, zdolal Viedeň Capitals 6:2

Radosť hráčov Slovana po strelení piateho gólu v úvodnom stretnutí hokejového turnaja European Trophy 2013 HC Slovan Bratislava - UPC Viedeň Capitals 9. augusta 2013 v Bratislave. Zľava Mário Bližňák, Michal Sersen, Tomáš Netík a Martin Škoula. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ďalší zápas odohrajú zverenci trénera Čadu v utorok 13. augusta o 18.00, keď v domácom prostredí privítajú pražskú Spartu.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava vstúpili úspešne do štvrtého ročníka turnaja European Trophy, keď v piatkovom súboji v Slovnaft Aréne zvíťazili nad rakúskym tímom UPC Viedeň Capitals suverénne 6:2.

V tvrdom, emóociami vybičovanom zápase viedol slovenský účastník KHL zásluhou dvoch presilovkových gólov Michala Sersena už v 9. minúte 2:0, na rozdiel troch gólov zvýšil na konci prvej tretiny Šťastný. Domáci naďalej diktovali tempo hry a po góloch Richarda Mráza, Bartoviča a Hudáčka viedli po druhej prestávke 6:1. V závere sa hosťom už len podarilo skorigovať skóre zásluhou Ouellettea.

Ďalší zápas v rámci Južnej divízie European Trophy odohrajú zverenci trénera Rostislava Čadu v utorok 13. augusta o 18.00, keď opäť v domácom prostredí privítajú pražskú Spartu.



European Trophy - Južná divízia:

Slovan Bratislava - UPC Viedeň Capitals 6:2 (3:0, 3:1, 0:1)



Góly: 6. Sersen (Sigalet, Miklík), 9. Sersen (Miklík, Škoula), 20. Šťastný (T. Mikúš), 23. R. Mráz (Ďatelinka), 35. Bartovič (Škoula, Netík), 40. Hudáček (Sigalet, Ďatelinka) - 28. Schlacher, 52. Ouellette (Veideman). Rozhodovali: Baluška, Jonák - Tvrdoň, Orolin, vylúčenia: 9:7 na 2 min, navyše Šťastný 10 min za nešportové správanie - Sylvester 5+DKZ za narazenie na mantinel, Grattin 10 min za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, presilovky 3:1, oslabenia: 0:1.

Zostava Slovana: Kopřiva - Škoula, Sersen, Mojžíš, Sigalet, Ďatelinka, Štajnoch, Brejčák - Netík, Bližňák, Bartovič - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Hudáček, Kukumberg, Daňo - R. Mráz, Šťastný, T. Mikúš - Kolena



Na snímke brankár Slovana Miroslav Kopřiva chytá puk do lapačky v úvodnom stretnutí hokejového turnaja European Trophy 2013 HC Slovan Bratislava - UPC Viedeň Capitals 9. augusta 2013 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Priebeh zápasu


Na to, že išlo o prípravný zápas, sa hralo od úvodu nezvyčajne tvrdo a rozhodcovia museli riešiť viaceré nebezpečné zákroky. Už v piatej minúte Sylvester surovo narazil na mantinel domáceho Štajnocha, ktorý otrasený zamieril do kabíny a do hry už nezasiahol. Zákrok slovanisti potrestali dvoma presilovkovými gólmi Sersena, belasá osmička najprv presne pálila od modrej čiary pri hre 4 na 3 a vzápätí delovkou vymietla ľavý horný roh súperovej bránky v početnej výhode 5 na 4. V 14. min brankár Zaba ešte zneškodnil bekhendový blafák Netíka, ale na konci tretiny už bol bezmocný, keď ho po prihrávke Mikúša prekonal Šťastný. Diváci si pýtali desiatku a ich miláčikovia plánovali volanie naplniť. Keď v druhej časti zvýšil Mráz na 4:0, vyzeralo to s hosťami zle-nedobre. Viedenčania reagovali zvýšenou agresivitou, v 27. min okorenila duel roztržka medzi Grattonom a Šťastným, po ktorej dostali obaja "kohúti" osobný trest. Rakúsky tím sa dočkal až v 28. min, keď Sersenovu chybu potrestal vo vlastnom oslabení Schlacher. "Belasých" však tento moment nevyviedol z rytmu, v 33. min Zaba ešte dokázal vytesniť pokus Bartoviča, ale vzápätí kapitán Slovana v presilovke úspešne tečoval strelu Škoulu. Slovanisti predčili Viedenčanov kombinačne i rýchlostne, brankár Zaba mal plné ruky práce. Ozajstnú hokejovú lahôdku potom predviedol Hudáček, ktorý vyzvŕtal súperovho obrancu i brankára a do kabín sa šlo za stavu 6:1. V záverečnej tretine domáci zvoľnili tempo a súper sa dočkal ďalšieho korigujúceho zásahu, v 52. min znížil Ouellette na 2:6. Rozhodcovia potom rozdali ešte niekoľko dvojminútových trestov, skóre sa už ale nezmenilo.


Hlasy po zápase

Roman Stantien, asistent trénera Slovana: "Máme za sebou ťažký tréningový cyklus. Hoci štvrtkový zápas s Torpedom Nižnij Novgorod nám odobral veľa síl, chlapci to dnes zvládli. Súhlasím s trénerom hostí, že rozhodla prvá tretina, v ktorej sme dvakrát využili presilovku a do kabín sme šli za stavu 3:0. Vo zvyšnom priebehu sme náskok pohodlne kontrolovali. V zápase sa prejavila naša doba prípravy v porovnaní s tou súperovou. Čo sa týka zranenia Martina Štajnocha, po zákroku súpera má pri oku asi osem stehov. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať jeho zdravotný stav, pevne verím, že do utorka bude v poriadku."

Tommy Samuelsson, tréner Capitals: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Do stretnutia sme vkročili celkom solídne, prvé tri-štyri minúty boli z našej strany veľmi dobré. Potom však domáci dostali možnosť hrať 5 minút presilovku a v dlhom oslabení sme dvakrát inkasovali. Slovan dokázal túto výhodu využiť, tam sa ukázal veľký rozdiel v príprave oboch súperov. Bol to rozhodujúci moment celého zápasu. Napriek nepriaznivému stavu sme sa v záverečnej tretine dokázali vzchopiť a ukázať niekoľko pekných akcií, i keď Slovan už nehral na sto percent."