Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

V írskej nominácii Trapattoniho na EURO nechýba ani objav McClean

Giovanni Trapattoni Foto: TASR/AP

Zverenci trénera Trapattoniho sa prebojovali na záverečný turnaj aj na úkor slovenských futbalistov.

Dublin 7. mája (TASR) - V 23-člennej nominácii írskej futbalovej reprezentácie na EURO 2012 figuruje aj objav sezóny James McClean z AFC Sunderlandu.

Zverenci trénera Giovanniho Trapattoniho sa prebojovali na záverečný turnaj do Poľska a Ukrajiny z kvalifikačnej B-skupiny aj na úkor slovenských futbalistov, pričom v baráži vyradili Estónsko.

Dvadsaťtriročný krídelník McClean zaujal pozornosť ostrovných odborníkov svojimi výkonmi pri seniorskej premiére v anglickej lige v tíme "čiernych mačiek". Bývalý hráč Derry City dostal od divákov veľkú odozvu pri svojej februárovej premiére, keď striedal v súboji s Českou republikou.

Naopak, účasť na EURO 2012 z rodinných dôvodov vzdal James McCarthy z Wiganu Athletic. Jeho otcovi diagnostikovali rakovinu. "Musel som urobiť veľmi náročné rozhodnutie, aby som svoje meno stiahol z nominácie na EURO 2012. Vzhľadom na to, že otcovi diagnostikovali rakovinu a viem, aká liečba nás teraz čaká, som to odmietol," uvádza McCarthy vo vyhlásení, ktorá zverejnila írska asociácia.

Nominácia Írska na EURO 2012:


Brankári: Shay Given (Aston Villa), Keiren Westwood (AFC Sunderland), David Forde (FC Millwall)

Obrancovia: John O'Shea (AFC Sunderland), Richard Dunne (Aston Villa), Sean St Ledger (Leicester City), Stephen Ward, Kevin Foley (obaja Wolverhampton Wanderers), Stephen Kelly (FC Fulham), Darren O'Dea (Celtic Glasgow)

Stredopoliari: Keith Andrews (West Bromwich Albion), Glenn Whelan (Stoke City), Darron Gibson (FC Everton), Damien Duff (FC Fulham), Aiden McGeady (Spartak Moskva), Stephen Hunt (Wolverhampton Wanderers), Keith Fahey (Birmingham City), James McClean (AFC Sunderland)

Útočníci:
Robbie Keane (Los Angeles Galaxy), Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers), Simon Cox (West Bromwich Albion), Jonathan Walters (Stoke City), Shane Long (West Bromwich Albion)