Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 12. jún 2024Meniny má Zlatko
< sekcia Šport

V reprezentácii SR Chovan zo Zvolena namiesto zraneného Špirka

Rastislav Špirko Foto: TASR/Milan Kapusta

Vynútená zmena v nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemecký pohár znamená, že slovenskú najvyššiu súťaž budú zastupovať v kádri traja hráči.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek musel v nominácii na Nemecký pohár (9.-11. novembra) urobiť jednu zmenu. Namiesto útočníka Rastislava Špirka (Avtomobilist Jekaterinburg) pocestuje do Mníchova Michal Chovan z HKM Zvolen. Špirko sa z účasti na Nemeckom pohári generálnemu manažérovi reprezentácie Ottovi Sýkorovi ospravedlnil pre pretrvávajúce zdravotné problémy.

"S Rasťom Špirkom sme hovorili asi pred týždňom. Už vtedy nám oznámil, že má zdravotné problémy, ale povedal, že sa pokúsi doliečiť a dá nám vedieť. Žiaľ jeho stav ešte nie je stopercentný," citoval Vladimír Vůjteka www.hockeyslovakia.sk. Po Košičanoch Marcelovi Haščákovi a Tomášovi Marcinkovi, bude Chovan tretím hráčom Tipsport extraligy na blížiacom sa Nemeckom pohári. Čoskoro 25-ročný útočník je momentálne najproduktívnejším hráčom najvyššej súťaže s 27 bodmi (8+19). V reprezentácii doteraz odohral dva zápasy a strelil v nich jeden gól. "Zvolen vedie suverénne domácu extraligu a Michal Chovan je jeho najlepším hráčom, bojuje v každom stretnutí. Sledovali sme ho už dlhšie a teraz dostáva príležitosť sa presadiť aj v reprezentácii," dodal Vůjtek.



Nominácia SR "A" na Nemecký pohár 2012:

brankári: Peter Hamerlík (Oceláři Třinec/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava)
obrancovia: Ivan Baranka (Salavat Julajev Ufa/Rus.), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Kristián Kudroč (Novosibirsk/Rus.), Juraj Mikuš (HC Lev Praha/ČR), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava), Tomáš Slovák (HC Plzeň/ČR), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava), Richard Stehlík (MoDo Hockey/Švéd.)
útočníci: Mário Bližňák (Slovan Bratislava), Peter Galamboš (Bilí Tigři Liberec/ČR), Marcel Haščák (HC Košice), Marcel Hossa (HC Lev Praha/ČR), Marek Hovorka (Sparta Praha/ČR), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Michal Chovan (HKM Zvolen), Tomáš Marcinko (HC Košice), Michel Miklík (Slovan Bratislava), Juraj Mikúš (Lev Praha/ČR), Peter Ölvecký (Slovan Bratislava), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava), Tomáš Záborský (Avangard Omsk/Rus.)

program Nemeckého pohára:

piatok 9. novembra: Švajčiarsko - Slovensko (16.00), Nemecko - Kanada (19.45)
sobota 10. novembra: Nemecko - Švajčiarsko (16.15), Kanada - Slovensko (19.45)
nedeľa 11. novembra: Švajčiarsko - Kanada (13.00), Slovensko - Nemecko (16.45)