Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

O triumfe Lakers v šlágri NBA rozhodovali predĺženia, Houston z kola

Obranca Oklahomy City Thunder Russell Westbrook (0) v súboji pod košom s Jordanom Hillom z Los Angeles Lakers Foto: TASR/AP

Kanonier Thunder Kevin Durant sa však vďaka 35 bodom dostal na čelo profiligy v rebríčku najlepších strelcov

New York 23. apríla (TASR) - Basketbalisti Los Angeles zvíťazili v noci na pondelok v NBA na domácej palubovke nad Oklahomou City 114:106 po dvojnásobnom predĺžení a naďalej majú bližšie k prvenstvu v Pacifickej divízii, ktorá ako jediná čaká na svojho definitívneho víťaza.

Hoci Thunder v šlágri večera v meste anjelov prehrali, ich kanonier Kevin Durant sa však vďaka 35 bodom dostal na čelo profiligy v rebríčku najlepších strelcov (priemer 27,906 bodov na zápas) pred domáceho Kobeho Bryanta, ktorý odpovedal iba 26 bodmi (27,862).

Lakers majú v pätách naďalej mestských rivalov z Clippers, ktorí doma triumfovali nad New Orleans 107:98.

LA Lakers - Oklahoma City 114:106 po dvojnásobnom predĺžení




Prehru Oklahomy využili na upevnenie vedúceho postavenia v Západnej konferencii Spurs, ktorí doma v San Antoniu aj bez oddychujúceho Tima Duncana zdolali Cleveland 114:98 a pripísali si siedme víťazstvo v poradí. Z posledných troch vystúpení v základnej časti im stačí vyhrať už iba raz, aby spečatili najlepšie nasadenie v play off na západe.

"Chceme to potvrdiť, čo najskôr, už v najbližšom zápase hostíme Portland a chceme to využiť," prízvukoval po zápase pre zámorské médiá argentínsky pilier Texasanov Manu Ginobili, ktorý spoločne s rozohrávačom Tony Parkerom tiež zišiel odpočívať na lavičku pomerne skoro.

Už po tretí raz v poradí nazbierali hráči Houstonu v sezóne viac víťazstiev ako prehier, no opätovne sa cez prah play off nedostanú. Definitívne ich z boja o poslednú miestenku v Západnej konferencii vyradila prehra v Miami 88:97.

"Zlyhanie je strašné slovo a neznášam ho. A ani to nepovažujem za zlyhanie. Priznávam, nesplnili sme náš cieľ, ktorým bola účasť v play off a bolí nás to, ale nevidím to ako zlyhanie," argumentoval po zápase hosťujúci Luis Scola.

Charlotte Bobcats predĺžili rekordnú klubovú šnúru prehier už na 20 zápasov, keď nestačili na Sacramento (88:114).



Výsledky - NBA:

Atlanta - New York 112:113, LA Lakers - Oklahoma City 114:106 po dvojnásobnom predĺžení, Charlotte - Sacramento 88:114, Detroit - Toronto 76:73, Miami - Houston 97:88, San Antonio - Cleveland 114:98, Minnesota - Golden State 88:93, Denver - Orlando 101:74, LA Clippers - New Orleans 107:98