Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

NBA: Dallas a New York ďalšími postupujúcimi do play off

Basketbal Foto: TASR

V šlágri Východnej konferencie predviedli fanúšikom interesantný súboj, hoci im chýbali viaceré opory. Minuloročný ligový MVP Derrick Rose z Chicaga vynechal zápas pre problémy s členkom.

New York 20. apríla (TASR) - Basketbalisti Miami Heat zvíťazili v zápase zámorskej NBA v noci na piatok na domácej palubovke nad Chicagom Bulls 83:72. V šlágri Východnej konferencie predviedli fanúšikom interesantný súboj, hoci im chýbali viaceré opory.

Minuloročný ligový MVP Derrick Rose z Chicaga vynechal zápas pre problémy s členkom, domáci Chris Bosh absentoval už v druhom stretnutí za sebou pre bližšie nešpecifikované zranenie. Domáci LeBron James sa prezentoval 27 bodmi, ku ktorým pridal 11 doskokov, jeho spoluhráč Dwyane Wade pomohol k výhre 18 bodmi.

Houston prehral v šiestom súboji v sérii, keď nestačil v New Orleans na domácich Hornets 99:105 po predĺžení a nádeje na play off sa mu rozplývajú. Indiana vyhrala už siedmy zápas v rade, keď pokorila Milwaukee 118:109 a zaistila si v play off v 1. kole výhodu domáceho prostredia v prípadnom rozhodujúcom súboji série.

Postup do play off si vybojovali aj hráči obhajcu Dallasu, hoci neboli v hre. Do karát im zahrala práve prehra Houstonu. Na Západe sú tak voľné ešte dve miestenky, o ktoré bojujú Phoenix, Utah a Denver. Bojovať o trofej budú aj basketbalisti New Yorku, ktorí sú vo Východnej konferencii na siedmom mieste.



výsledky:

Indiana - Milwaukee 118:109, Detroit - Minnesota 80:91, New Orleans - Houston 105:99 pp, Miami - Chicago 83:72, Phoenix - LA Clippers 93:90