Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Verhaegheho 5. gól v predĺžení, MacKinnon prekonal zápis Šťastného

Center Carter Verhaeghe (23) z Floridy Panthers, brankár Andrej Vasilevskij a slovenský obranca Erik Černák (81) z Tampy Bay Lighting v druhom zápase 1. kola play off NHL Florida Panthers - Tampa Bay Lighting 23. apríla 2024 v Sunrise. Foto: TASR/AP

Colorado triumfovalo na ľade Winnipegu 5:2 aj vďaka asistencii Nathana MacKinnona. Tá bola jeho 58. v kariére v play off, čím sa v historickej klubovej tabuľke osamostatnil na štvrtom mieste.

New York 24. apríla (TASR) - Jedným z hrdinov nočného programu 1. kola play off hokejovej NHL bol Carter Verhaeghe, ktorý v predĺžení rozhodol o triumfe Floridy nad Tampou Bay 3:2. Verhaeghe strelil vo vyraďovacích súbojoch svoj piaty gól v predĺžení v kariére. Colorado triumfovalo na ľade Winnipegu 5:2 aj vďaka asistencii Nathana MacKinnona. Tá bola jeho 58. v kariére v play off, čím sa v historickej klubovej tabuľke osamostatnil na štvrtom mieste a prekonal zápis Petra Šťastného.

Pred Verhaeghem sa len piatim hráčom v histórii podarilo streliť päť gólov v predĺžení. Viac ich dali iba legendárni Joe Sakic (8) a Maurice Richard (6), rovnaký počet aj Glenn Anderson, Corey Perry a Patrick Kane. "Sú to fantastickí hráči. Je to niečo šialené, že sa moje meno spomína spolu s nimi," vravel Verhaeghe. "Vždy, keď zápas dospeje do predĺženia, sme plní sebavedomia. Vieme, že sa duel môže nakloniť na ktorúkoľvek stranu a na konci dňa je to o jedinej strele, no niekto musí vytvoriť finálnu akciu," dodal v rozhovore pre oficiálny web súťaže. Panthers aj vďaka nemu vedú v sérii už 2:0 na zápasy.

Gólom prispel k triumfu aj Vladimir Tarasenko, ktorého Panthers získali pred uzávierkou výmen z Ottawy. Ruský útočník dosiahol už svoj 45. presný zásah v 99. dueli play off. Pred stým štartom vo vyraďovačke dokázali z aktívnych hráčov viackrát skórovať iba Alexander Ovečkin z Washingtonu (48) a MacKinnon z Colorada (45).

Hráči New Yorku Rangers zvíťazili v druhom súboji 1. kola nad Washingtonom 4:3 a zvýšili stav série na 2:0. Víťazný gól "jazdcov" strelil v 37. minúte v oslabení K'Andre Miller, ktorý zvýšil na priebežných 4:2. Stal sa iba štvrtým obrancom za uplynulých 20 rokov, ktorý zápas play off rozhodol gólom v oslabení. Pred ním to dokázali len Brendan Smith (2022), Matt Greene (2012) a Nicklas Lidström (2008). Zo siedmich gólov v zápase padli iba dva v rovnovážnom počte hráčov na ľade – Rangers okrem jedného gólu v oslabení strelili dva v presilovkách, v početnej výhode dvakrát skórovali aj Capitals.

MacKinnon sa ziskom 58. asistencie v play off osamostatnil v historickom klubovom poradí prihrávačov na štvrtom mieste, keď prekonal zápis legendárneho slovenského útočníka Petra Šťastného. Ten dosiahol 57 asistencií ešte v drese Quebec Nordiques, predchodcu Avalanche. Colorado vyrovnalo sériu s Winnipegom na 1:1.