Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Viceprezident Calgary Snow zomrel vo veku 42 rokov

Na archívnej snímke z 12. augusta 2021 viceprezident klubu NHL Calgary Flames Chris Snow hádže pred bejzbalovým zápasom Boston Red Sox - Tampa Bay Rays v Bostone. Viceprezident klubu NHL Calgary Flames pre dáta a analýzy a asistent generálneho manažéra Chris Snow zomrel na následky komplikácií, spôsobených amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS). Mal 42 rokov. Foto: TASR/AP

Snowovi diagnostikovali ALS v roku 2019. Choroba postihuje nervové bunky v mozgu a mieche a spôsobuje stratu kontroly nad svalmi.

Calgary 1. októbra (TASR) - Viceprezident klubu NHL Calgary Flames pre dáta a analýzy a asistent generálneho manažéra Chris Snow zomrel na následky komplikácií, spôsobených amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS). Mal 42 rokov.

Snowovi diagnostikovali ALS v roku 2019. Choroba postihuje nervové bunky v mozgu a mieche a spôsobuje stratu kontroly nad svalmi. Na ochorenie, známe aj ako Lou Gehrigova choroba, zomrel aj Snowov otec, dvaja strýkovia a bratranec.

Minnesota Wild ho v roku 2006 angažovala ako riaditeľa hokejových operácií. Po organizačných zmenách v klube ho o štyri roky neskôr získalo Calgary na pozíciu riaditeľa hokejových analýz. V roku 2019 ho povýšili na asistenta generálneho manažéra a pracoval najmä v oblasti analýzy údajov a videí. Snow pokračoval v práci aj po stanovení svojej diagnózy.

"Ani raz ste ho nevideli ľutovať sa nad tým, čím si prechádzal. Každý deň pokračoval vo svojej práci najlepšie, ako vedel," povedal tréner "plameňov" Ryan Huska podľa tsn.ca. Nadácia Calgary Flames vyzbierala v rámci kampane "Snowy Strong" takmer 600.000 dolárov na výskum ALS.