Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Višňovský dostal pokutu 300-tisíc rubľov za výroky na adresu rozhodcov

Ľubomír Višňovský Foto: TASR/Pavol Neubauer

Ľubomír Višňovský svojimi vyjadreniami podľa KHL hrubo porušil kontrakt profesionálneho hokejistu KHL, ako aj nariadenia reglementu súťaže.

Moskva 25. decembra (TASR) - Nečakaný "vianočný" darček v podobne finančnej pokuty 300.000 rubľov (okolo 7400 eur) dostal pod stromček obranca Slovana Bratislava Ľubomír Višňovský od vedenia KHL.

Ako informuje jej oficiálna internetová stránka, príslušná komisia mu ju uložila za jeho výroky na adresu rozhodcov po domácom stretnutí s AK Bars Kazaň, v ktorom Slovan 22. decembra zvíťazil po samostatných nájazdoch 3:2.

Ľubomír Višňovský svojimi vyjadreniami podľa KHL hrubo porušil kontrakt profesionálneho hokejistu KHL, ako aj nariadenia reglementu súťaže. Podľa neho nemá totiž hráč šíriť informácie hanobiace česť, dôstojnosť a pracovnú povesť ligy a rozhodcov.

Trestu sa však nevyhne ani samotný Slovan a to za problémy s kamerami na posudzovanie gólových situácií. Hlavne pri posúdení vyrovnávajúceho gólu Slovana, na ktorý sa dlho čakalo. Za to podľa vedenia súťaže nesie plnú zodpovednosť Slovan a za porušenie pravidiel technického reglementu, do ktorého spadá aj funkčný systém videokamier, čaká na Slovan disciplinárny trest.