Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Vstup do B-skupiny I.divízie MS: Naše hokejistky rozbili domáce Poľky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hetrikom sa na víťazstve podieľala Nicol Čupková, ktorá pridala aj jednu asistenciu. O dominancii Sloveniek svedčí aj pomer striel 49:21 v ich prospech.

Katovice 9. apríla (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky úspešne vstúpili do bojov na turnaji B-skupiny I. divízie MS v Katoviciach. V sobotu vo svojom úvodnom vystúpení zvíťazili nad domácimi Poľkami suverénne 7:2.

Hetrikom sa na víťazstve podieľala Nicol Čupková, ktorá pridala aj jednu asistenciu. O dominancii Sloveniek svedčí aj pomer striel 49:21 v ich prospech. Zverenky trénera Andreja Schöbera sa v nedeľu stretnú s Taliankami (16.30), na šampionáte ich potom čakajú ešte súboje s Číňankami, Kazaškami a Lotyškami.

I. divízia MS žien - B-skupina (Katovice):



Poľsko - SLOVENSKO 2:7 (0:1, 2:4, 0:2)

Góly: 23. Chrapeková (Pozniewská), 36. Sopatová - 9. Oberciánová (Kežmarský, Korenková), 21. Čupková (Klimášová), 27. Zálešáková (Košecká), 29. Čupková (Kapustová), 39. Rumanová (Maskaľová), 53. Čupková (Kapustová, Ihnaťová), 56. Ihnaťová (Kapustová, Čupková). Vylúčené: 5:5 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 850 divákov.

Zostava SR: Kiapešová - Klimášová, Frühaufová, Vargová, Ištocyová, Drábeková, Zálešáková, Durániková, Fáberová, Cagáňová - Ihnaťová, Kapustová, Čupková - Kežmarská, Korenková, Oberciánová - Košecká, Rumanová, Maskaľová - Honečková, Staroňová