Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vlhová v 1. kole slalomu piata: Je to natesno, všetko je otvorené

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola slalomu na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní 16. februára 2019 vo švédskom Are. Foto: TASR/Martin Baumann

Situáciu na trati trochu skomplikovala hmla a mierny vietor.

Are 16. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová útočila aj v sobotu na majstrovstvách sveta vo švédskom Are na medailu. Po 1. kole slalomu jej patrila piata priečka s odstupom 46 stotín sekundy na vedúcu Švajčiarku Wendy Holdenerovú. Druhá bola s mankom 0,11 s domáca Anna Swennová Larssonová a tretia Mikaela Shiffrinová z USA (+0,15 s).

Situáciu na trati trochu skomplikovali hmla a mierny vietor, organizátori museli spevniť sneh chémiou. Najlepšie sa s podmienkami v 1. kole svojho trénera vyrovnala Holdenerová so štartovým číslom 3, ktorá získala náskok na súperky najmä v spodnej časti trate. Trojnásobná obhajkyňa titulu Shiffrinová sa nedopustila veľkej chyby, no jej jazde chýbala energia a vtesnala sa pred ňu aj Swennová Larssonová s agresívnejším prejavom.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola slalomu na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní 16. februára 2019 vo švédskom Are.
Foto: TASR/Martin Baumann


Vlhová štartovala ako šiesta v poradí, išla opatrnejšie ako líderka zo Švajčiarska a po menších zaváhaniach v hornej časti už na prvom medzičase strácala: "Od začiatku som nechytila rytmus, tam som stratila dosť veľa času, aj som to cítila. Potom som sa do toho dostala, od stredu do konca to nebolo také zlé," uviedla slovenská reprezentantka v cieli prvého kola. V ňom finišovala s mankom 0,46 sekundy, čo jej však v druhom kole (14.30) dávalo stále výbornú šancu zabojovať o cenné kovy. Prvých šesť pretekárok po úvodnej jazde delilo len 56 stotín sekundy: "Je to veľmi natesno, všetko je otvorené. V druhom kole nemám čo stratiť, budem sa snažiť čo najviac riskovať. Môžem len získať, uvidíme, aké budú podmienky, je to veľmi náročný deň. Už len potrebujem nájsť najväčšiu silu v sebe samej."

Vlhová získala na MS už dve medaily, po striebre v alpskej kombinácii si vo štvrtok vybojovala titul majsterky sveta v obrovskom slalome.