Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Vo finále kajakárok Dukátovej smoliarska jazda

Jana Dukátová Foto: TASR/Michal Svítok

Na trati nazbierala až 54 trestných sekúnd a skončila na 9. mieste.

Augsburg 13. mája (TASR) - Finále v ženskom kajaku na ME slalomárov na divokej vode sa v nemeckom Augsburgu nieslo v znamení smoliarskej jazdy Jany Dukátovej. Na trati nazbierala až 54 trestných sekúnd a skončila na 9. mieste. Zlato patrilo prekvapujúco Francúzske Carole Bouzidiovej s náskokom jednej stotiny pred Nemkou Pfeiferovou, tretia skončila s odstupom 2,09 s Britka Pennieová.

Úradujúca vicemajsterka sveta a Európy Jana Dukátová pomýšľala v kanáli, kde sa jej zvyklo dariť, na úspech najprenikavejší. Škrt cez rozpočet jej urobila šiesta bránka, na ktorú tak v prúde napádlovala, že sa do nej nezmestila. Ku koncu už dotyky na bránkach číslo 18 a 19 neboli podstatné, osemnástku rozkývala po ataku pádla, na vlásenke devätnástke sa o žŕdku len nepatrne dotkla vestou.

Fantasticky v perejách rieky Lech pádlovala domáca Pfeiferová, síce nie úplne čisto, no extrémne rýchlo a otázne už len bolo, či hodenú rukavicu prijme v semifinále suverénna Francúzka Bouzidiová. Výraznejší útok neprišiel od obhajkyne titulu Rakúšanky Kühnleovej, aj keď do polovici trate mohla ešte na zlato pomýšľať, a tak sa všetka pozornosť sústredila na Bouzidiovú. Na medzičase viedla o 3,68 sekundy, na 14. bránke si pripísala dve sekundy penalizácie a v cieli u nej vypukla obrovská radosť zo životného úspechu zásluhou len jednej stotiny náskoku pred striebornou Nemkou Pfeiferovou.

Finálové výsledky

K1 ženy: 1. Carole Bouzidiová (Fr.) 106,93 (2), 2. Melanie Pfeiferová (Nem.) 106,94 (2), 3. Fiona Pennieová (V. Brit.) 109,02 (2), ...9. Jana Dukátová (SR) 162,39 (54)