Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Vo finále Slovnaft Cupu bude bojovať Senica a Žilina

FK Senica 30. marca 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Senica sa na finále, ktoré bude hrať vôbec prvýkrát v klubovej histórii, naladila ligovou výhrou 2:0 s Ružomberkom.

Bratislava 7. mája (TASR) - Slovenský futbalový pohár spozná meno nového víťaza, v Bardejove v utorok 8. mája (12.30) sa v boji o kráľa Slovnaft Cupu 2011/2012 stretnú MŠK Žilina a FK Senica. V 43. ročníku SP obhajoval trofej Slovan Bratislava, ten však vypadol vo štvrťfinále so Senicou. Víťaz sa kvalifikuje do Európskej ligy UEFA 2012/2013.

Po roku je opäť vo finále MŠK Žilina, po minuloročnej prehre v jedenástkovom rozstrele s "belasými" teraz chcú "šošoni" uspieť. Ich túžbu znásobuje fakt, že SP ešte nikdy nevyhrali. "Minulý rok to bol veľmi dobrý zápas, na to, že to bolo finále, padlo veľa gólov a jeden bol krajší ako druhý. Zápas mal náboj počas celých 90 minút a potom to bol nervák aj v predĺžení. A zápletka vygradovala až pri pokutových kopoch. My sme boli veľmi blízko k zisku trofeje, ale napokon sme boli smutní," spomínal pre klubový web na minulý rok Vladimír Leitner, ktorý vie, že utorňajšie finále bude pre oba tímy míľnikom, pretože pre oba kluby bude zisk pohára premiérovým. "My máme skúsenosti z vlaňajšieho fínále, musíme sa dobre pripraviť, lebo každé finále má svoje zákonitosti. Neviem, či budeme pred zápasom trénovať penalty, ale myslím si, že nejaké si kopneme."

Druhé pohárové finále bude hrať aj ďalší skúsený Žilinčan a kapitán Miroslav Barčík. To prvé však bolo v drese Trnavy, takže na pohárové finále v drese MŠK Žilina sa teší dvojnásobne. "Mužstvo sa dostalo až do finále a my sa chceme pobiť o víťazstvo. Pohárové zápasy sú iné ako ligové, papierové predpoklady idú bokom a každý zápas má svoje špecifiká. Takým bude aj finále. Všetci dobre vieme, že do konca sezóny zostávajú štyri zápasy, ten najbližší rozhodne o prvej trofeji. Nič nemám pripravené, čo by som spoluhráčom pred zápasom povedal, ale myslím si, že všetko príde spontánne a my vybehneme na trávnik len s jediným cieľom," povedal Barčík.

Senica sa na finále, ktoré bude hrať vôbec prvýkrát v klubovej histórii, naladila ligovou výhrou 2:0 s Ružomberkom. Stále je tak aj v boji o ligový titul. Teraz je však pre ňu najdôležitejšie finále pohára. Tréner Stanislav Griga, ktorý po skončení ročníka naplno preberie slovenskú reprezentáciu, zdvihol po súboji s "Ružou" varovný prst. "V druhom polčase proti Ružomberku hráči akoby stratili koncentráciu a boli už podvedome v mysliach vo finále v Bardejove. Musíme sa preto zlepšiť. Na finále sa tešíme," povedal tréner Griga pre klubový web. Senica na ceste do finále vyradila Považskú Bystricu, Baník Ružinú a vo štvrťfinále v jedenástkovom rostrele aj Slovan Bratislava. V semifinále bez väčších problémov vyradila ViOn Zlaté Moravce po výsledkoch 1:1 (vonku) a 3:0 (doma). Žilinčania absolvovali na ceste do Bardejova až dva rozstrely zo značky pokutového kopu, v osemfinále s Popradom uspeli 4:3, vo štvrťfinále potom s Prešovom 5:4.

Finále má výkop už o 12.30 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Ľubomír Samotný. Jeho asistentmi budú Erik Weiss a Miroslav Benko, náhradným arbitrom je Kamil Horváth. Duel v priamom prenose budú vysielať televízne stanice Digi Sport a Joj Plus. V prípade remízy v riadnom hracom čase sa predlžuje dvakrát 15 minút. Ak sa nerozhodne do konca predĺženia, nasledovať budú strely zo značky pokutového kopu.

Cesta MŠK Žilina a FK Senica do finále Slovnaft Cupu 2011/2012:


Žilina:
1. kolo: voľno
2. kolo: FK Spišská Nová Ves (región) - MŠK Žilina 0:5 (0:1)
osemfinále: FK Poprad (III. liga) - MŠK Žilina 0:0, 3:4 rozstrel z 11 m
štvrťfinále, 1. zápas: MŠK Žilina - Tatran Prešov 2:1 (0:1)
štvrťfinále, odveta: Tatran Prešov - MŠK Žilina 2:1 (1:0), 4:5 rozstrel z 11 m
semifinále, 1. zápas: MŠK Žilina – Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)
semifinále, odveta: Dukla Banská Bystrica – MŠK Žilina 0:0
Senica:
1. kolo: voľno
2. kolo: Raven Považská Bystrica (III. liga) - FK Senica 1:2 (1:0)
osemfinále: Baník Ružiná (III. liga) - FK Senica 0:3 (0:2)
štvrťfinále, 1. zápas: FK Senica - Slovan Bratislava 2:0 (0:0)
štvrťfinále, odveta: Slovan Bratislava - FK Senica 2:0 (0:0), 2:4 rozstrel z 11 m
semifinále, 1. zápas: ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 1:1 (0:0)
semifinále, odveta: FK Senica - ViOn Zlaté Moravce 3:0 (1:0)