Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Volejbal-ME: Pencová si pochvaľovala atmosféru, zápas si užívala

Na snímke volejbalová reprezentantka SR Jaroslava Pencová. Foto: TASR/Jakub Kotian

Na úvodný zápas Slovenska napokon prišlo 4150 divákov.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky vstúpili do domáceho európskeho šampionátu víťazstvom 3:0 nad Španielkami. K piatkovému triumfu im pomohla nezlomnosť za nepriaznivého stavu, no najmä skvelé publikum. Skúsená blokárka Jaroslava Pencová mala obavy, či si vôbec ľudia nájdu cestu do hľadiska.

Na úvodný zápas Slovenska napokon prišlo 4150 divákov. "Ja som veľmi rada, že diváci prišli, pretože sme mali obavy, či vôbec prídu na domáce ME. Ja som veľmi rada, že to takto 'vypálilo'," uviedla Pencová. Diváci si zápas užívali najmä vďaka skvelému tímu moderátorov a "dídžeja", ktorý sa staral o zábavu. "Veľmi som si užívala atmosféru. Bola som v šoku, že sa takto Slováci dokázali baviť na volejbale. Hala bola slušne zaplnená a verím, že ľudia ešte prídu. Tým, že ich bolo veľa, mi hala ani neprišla taká obrovská," dodala Pencová.

Päťnásobná víťazka ankety Volejbalistka roka zaznamenala v zápase 6 bodov, najmä v kľúčových okamihoch duelu ju na palubovke bolo cítiť. V príprave na ME mala zdravotné problémy a nebolo úplne jasné, v akej forme ju začiatok šampionátu zastihne. "Na uplynulých tréningoch ma tréner dával do základnej zostavy, som rada, že mi dôveroval. Mala som zdravotné problémy, s babami som netrénovala od začiatku, takže som rada, že už som v poriadku," dodala 29-ročná reprezentantka.

O prvom triumfe Slovenska na ME rozhodlo niekoľko vecí. Pencová ich videla takto: "V prvom sete nám vyšiel nejaký challenge, zvládli sme potom koncovku. V druhom rozhodol náš zvrat o celom zápase. Dokázali sme sa dotiahnuť, aj keď sme prehrávali o šesť bodov." Práve obrat v druhom sete Španielky definitívne poslal na kolená, v treťom už nemali sily dostať sa späť do zápasu. "Určite sa im už hralo ťažšie. Ale ja ich poznám, sú veľmi bojovné v obrane, dokážu sa chytiť na jednej - dvoch loptách. Takže bolo dôležité, že sme to v druhom sete otočili."

Slovenské reprezentantky považovali úvodný zápas proti Španielsku za kľúčový v pohľadu ďalšieho vývoja v skupine. V druhom si zmerajú sily so Švajčiarskom. "Teraz začína to, čo je dôležité, tak možno preto sme mali v prvom zápase trochu zviazané ruky. Ale ustáli sme to. Bol to kľúčový zápas a ľahšie sa nám bude pokračovať v turnaji," uzavrela Pencová.