Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

ME: Úvodný zápas Poľska so Srbskom mal rekordnú kulisu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

V prvom zápase proti Srbsku hnalo poľských "bielo-červených" vpred viac ako 65-tisíc fanúšikov, čo je rekord v rámci európskeho šampionátu a zároveň druhá najvyššia návšteva v histórii.

Varšava 25. augusta (TASR) - Majstrovstvá Európy vo volejbale otvorili domáci vo štvrtok Poliaci na Národnom futbalovom štadióne vo Varšave naozaj veľkolepo. V prvom zápase proti Srbsku hnalo "bielo-červených" vpred viac ako 65-tisíc fanúšikov, čo je rekord v rámci ME a zároveň druhá najvyššia návšteva v histórii.

Samotný otvárací ceremoniál sa prostredníctvom živého vysielania, vrátane internetového, dostal až do 105 krajín sveta. Poľský denník Przeglad sportowy nazval otvorenie ME slávnosťou z inej planéty. "Ahojte všetci na planéte Volej," pozdravil fanúšikov prezident poľskej volejbalovej federácie Jacek Kasprzyk. "Poľskí fanúšikovia sú najlepší na celom svete, volejbalu rozumejú ako žiadni iní," vyhlásil Aleksandar Boričič, prezident Európskej volejbalovej federácie (CEV).

Zatiaľ, čo realizačný tím Slovenska pripravoval taktiku na prvý zápas proti Čechom, sledovali hráči otvárací zápas domácich Poliakov pri televízoroch v štetínskom hoteli Radison. "Hymna bola veľkolepá. Mal som z nej zimomriavky po celom tele. Poľskí "kibici" ženú svojich hráčov vpred a dodávajú im veľkú energiu," povedal Michal Petráš, najmladší hráč vo výbere Martina Kravárika a dodal: "Zahrať si pred takou kulisou by bol pre mňa najkrajší zážitok v kariére."

Najväčšou návštevou na volejbalovom zápase v histórii sa pýšia Brazílčania, ich zápas na svetovom šampionáte v roku 1983 s Ruskom sledovalo na Maracane v Rio de Janeiro 95.000 fanúšikov.