Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zápas Fortuna ligy v Ružomberku ohrozuje chrípková epidémia

Ilustračná snímka Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky u hráčov zakazuje A-mužstvu a dorasteneckým tímom FC Nitra účasť na majstrovských stretnutiach .

Bratislava 22. februára (TASR) - Zápas 21. kola Fortuna ligy medzi tímami MFK Ružomberok a FC Nitra je ohrozený. Ako informoval oficiálny ligový web, dôvodom je chrípková epidémia v nitrianskom kraji. O tom, či sa bude v sobotu pod Čebraťom hrať, sa rozhodne v piatok dopoludnia.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky u hráčov zakazuje A-mužstvu a dorasteneckým tímom FC Nitra účasť na majstrovských stretnutiach plánovaných na sobotu 24. februára. "Je to pomerne čerstvá informácia a vážna situácia vzhľadom na to, že ide o stretnutie jedného z posledných dvoch kôl základnej časti Fortuna ligy. Okamžite sme začali komunikovať s oboma klubmi i s členmi prezídia Únie ligových klubov (ÚLK). Na základe konzultácie s manažérom zdravotnej starostlivosti SFZ Pavlom Malovičom sme si od zástupcov FC Nitra vyžiadali doplňujúce informácie, aby bolo možné prijať správne rozhodnutie. Prezídium ÚLK rozhodne o termíne tohto zápasu v piatok dopoludnia," uviedol výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.