Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Zlatá Európska liga: Muži aj ženy SR budú hrať proti Česku

Na snímke radosť slovenských volejbalistiek v zápase E-skupiny kvalifikácie ME 2023 vo volejbale žien Slovensko - Španielsko v Poprade 7. septembra 2022. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Ženy sa predstavia v B-skupine proti Češkám a Rumunkám.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti sa v Zlatej Európskej lige stretnú v C-skupine s Fínskom, Estónskom a obhajcom titulu z Česka. Ženy sa predstavia v B-skupine proti Češkám a Rumunkám. Informoval o tom oficiálny web Slovenskej volejbalovej reprezentácie (SVF).

"Žreb Zlatej Európskej ligy ma veľmi neprekvapil. Losovanie bolo nastavené podľa postavenia v rankingu CEV. Pri mužoch sme dostali súperov, na ktorých si športovo môžeme trúfať, ale aj takých, ktorí sú od nás lepší. Uvidíme, akú stratégiu zvolí nový hlavný tréner. Čakajú nás súperi, ktorí budú štartovať na ME, ale sú aj na našej výkonnostnej úrovni. V rámci organizácie domácich zápasov, sa pokúsime s našimi súpermi dohodnúť na dvojzápasoch, aby to bolo pre divákov v športových halách na Slovensku atraktívnejšie," povedal k žrebu prezident SVF Marek Rojko. Prvý zápas je na programe 27. mája a záverečný duel v skupinách bude najneskôr 18. júna.

"Pri ženách by sme boli veľmi radi, ak by sme mohli hrať o prvenstvo v skupine proti Česku. Tie sú účastníčky predchádzajúcich MS a ZEL poslúži ako zápasový test k ME. Uvidíme, akú budeme mať v tejto časti sezóny športovú formu. Čo sa týka Rumuniek, na tie reálne máme. V kontexte nominácií hlavných trénerov bude kľúčovým zámerom postaviť čo najsilnejšie obe družstvá," skonštatoval Rojko. V prechádzajúcom ročníku skončili slovenské reprezentácie na posledných miestach v skupine a nepostúpili do vyraďovacej fázy.

ZLATÁ EURÓPSKA LIGA 2023



MUŽI

A-skupina: Turecko, Portugalsko, Rumunsko, Dánsko
B-skupina: Ukrajina, Belgicko, Chorvátsko, Severné Macedónsko
C-skupina: Fínsko, Česko, SLOVENSKO, Estónsko

ŽENY

A-skupina: Belgicko, Bosna a Hercegovina, Švédsko
B-skupina: Česko, SLOVENSKO, Rumunsko
C-skupina: Francúzsko, Ukrajina, Maďarsko