Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Títo biatlonisti nás budú reprezentovať na ZOH v Pjongčangu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kým medzi ženami sa pätica jasne vyrysovala, medzi mužmi visel malý otáznik.

Banská Bystrica 16. januára (TASR) - Prezídium Slovenského zväzu biatlonu schválilo nomináciu na ZOH v Pjongčangu. Na päť žien a piatich mužov sa budú klásť vysoké nároky, no ako povedal prezident SZB Tomáš Fusko, "sme na to pripravení".

Vďaka Anastasii Kuzminovej a Pavlovi Hurajtovi slovenský biatlon vyčnieval na dvoch predchádzajúcich ZOH vo Vancouveri a Soči. Teraz sa spoľahne na päť žien Anastasiu Kuzminovú, Paulínu a Ivonu Fialkové, Teréziu Poliakovú a Alžbetu Majdišovú, mužský tím tvoria Matej Kazár, Martin Otčenáš, Tomáš Hasilla, Michal Šima a Šimon Bartko. "S návrhom nominácie, ktorý ešte podlieha schváleniu SOV, nebol žiaden problém, uzavreli sme ho podľa plánu hneď po piatom kole Svetového pohára v nemeckom Ruhpoldingu," dodal Tomáš Fusko. "Ja som dosť na cestách, členovia prezídia ho individuálne potvrdili dnes, teda v utorok o 10.00 h, elektronicky prostredníctvom mailu, a vyjadrili všeobecný súhlas s navrhovanými menami bez nejakých pochybností."

Kým medzi ženami sa pätica jasne vyrysovala, medzi mužmi visel malý otáznik. Tomáš Fusko: "Čakali sme, či Šimon Bartko potvrdí výkonnosť a konfrontovali sme ho s Kubaliakom. Všetko sa vyriešilo na základe výsledkov, mená sa zoradili a my sme toto poradie rešpektovali."

Slovenský biatlon by mal v Pjongčangu nadviazať na predchádzajúce úspechy. "Boli by sme radi, no biatlon je nevyspytateľný. Po dvoch zlatých a striebornej medaile Kuzminovej a bronzovej Pavla Hurajta sa na nás zvýšil tlak, narástla zodpovednosť. V biatlone neplatia matematické vzorce, vychádzame hlavne z toho, že sme v príprave urobili maximum. V Pjongčangu budeme musieť zvládnuť veternú strelnicu a ak sa nám to podarí, verím, že sa slovenský šport bude môcť o naše výsledky opäť oprieť," dodal Fusko.