Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Krako získal na paralympiáde v Pjongčangu striebro v slalome

Na snímke slovenskí reprezentanti Jakub Krako (vľavo) s navádzačom Branislavom Brozmanom. Foto: TASR/AP

Z triumfu sa tešil Talian Giacomo Bertagnolli, Krako za ním zaostal o 1,42 sekundy.

Pjongčang 16. marca (TASR) - Slovenský reprezentant v lyžovaní Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom získali na zimných paralympijských hrách v Pjongčangu strieborné medaily v slalome v kategórii zrakovo znevýhodnených. Pre Slovensko to bola v poradí už desiata medaila z prebiehajúcich ZPH v Pjongčangu.

Z triumfu sa tešil Talian Giacomo Bertagnolli, Krako za ním zaostal o 1,42 sekundy. Bronzovú medailu si vyjazdil Valerij Redkozubov v drese nezávislých športovcov. Ďalší slovenskí reprezentanti Marek Kubačka s navádzačkou Máriou Zaťovičovou obsadili siedme miesto, prvých po prvom kole Miroslava Harausa s Marošom Hudíkom diskvalifikovali.

"Urobil som chybu. Chcel som ísť agresívne, vynieslo ma a už to bolo stratené," povedal Haraus pre portál spv.sk.

"Mrzí ma, že sme sa na stupňoch víťazov nestretli spoločne. Naším cieľom bolo prísť v druhom kole na prvej pozícii. To zaručovalo minimálne bronz a už aj z neho som sa veľmi tešil. Veď ten ešte vo svojej zbierke nemám," povedal Krako.

Slalom mužov:

zrakovo znevýhodnení:
1. Giacomo Bertagnolli, n. Fabrizio Casal (Tal.) 1:36,12 min, 2. Jakub KRAKO, n. Branislav BROMAN (SR) 1:37,54, 3. Valerij Redkozubov, Jevgenij Gerojev (nezávislí športovci z Ruska) 1:38,02, ... 7. Marek KUBAČKA, Mária ZAŤOVI4OVÁ (SR) 1:48,12, Miroslav HARAUS, Maroš HUDÍK (SR) diskvalifikácia

stojaci: 1. Adfam Hall (N.Zéland) 1:36,11, 2. Arthur Bauchet (Fr.) 1:36,50, 3. Jamie Stanton (USA) 1:37,37,... 11. Martin FRANCE (SR) 1:46,23