Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Mladenovicová a Nestor sú víťazmi mixu na Australian Open

Frncúzsko-kanadský pár Kristina Mladenovičová a Daniel Nestor póyujú s trofejou po zisku titulu v zmiešanej štvorhre na Australian Open Foto: TASR/AP

Víťazný pár si v melbournskom finále poradil so šiestou nasadenou indicko-rumunskou dvojicou Sania Mirzaová, Horia Tecau 6:3 6:2.

Melbourne 26. januára (TASR) - Francúzsko-kanadská dvojica Kristina Mladenovicová, Daniel Nestor zvíťazila na tenisovom turnaji Australian Open v miešanej štvorhre. Víťazný pár si v melbournskom finále poradil so šiestou nasadenou indicko-rumunskou dvojicou Sania Mirzaová, Horia Tecau 6:3 6:2

Nestor triumfoval v miešanej štvorhre v Melbourne Parku tretíkrát v kariére. Predtým sa v roku 2007 tešil po boku Rusky Jeleny Lichovcevovej a v roku 2011 triumfoval spoločne so Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Skúsený tenista povedal na kurte svojej 20-ročnej športovej partnerke, že tento rok chce vyhrať všetky štyri grandslamové turnaje.

"Samozrejme, že som trochu vtipkoval, ale vždy som mojim kamarátom tvrdil, že v mojom veku mám najväčšiu šancu vyhrať Grand Slam v miešanej štvorhre," povedal 41-ročný Nestor, ktorý s Mladenovicou vyhral aj minuloročný Wimbledon.

Nestor vo svojej bohatej kariére získal 12 grandslamových titulov vo štvorhre, ale v miešanej štvorhre. "Samozrejme, že mojim hlavným cieľom je vyhrať štvorhru, ale ako som povedal, väčšia šanca je v miešanej štvorhre," dodal Nestor, ktorý v Melbourne vypadol vo štvorhre po boku Srba Nenada Zimojniča až v semifinále.

Všetky štyri grandslamové turnaje v jednom roku vo štvorhre sa podarilo naposledy vyhrať v roku 1984 Martine Navrátilovej a Pam Shriverovej.

Miešaná štvorhra - finále:
Kristina Mladenovicová, Daniel Nestor (Fr./Kan.) - Sania Mirzaová, Horia Tecau (6-Ind./Rum.) 6:3 6:2
.
Porazený indicko-rumunský pár Sania Mirzaová a Horia Tecau
Foto: TASR/AP