Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Azarenková a Kuznecovová postúpili do finále turnaja WTA v Miami

Bieloruská tenistka Victoria Azarenková Foto: TASR/AP

Kuznecovová v semifinálovom súboji zdolala za necelé dve hodiny Švajčiarku Timeu Bacsinszkú 7:5, 6:3.

Miami 31. marca (TASR) - Ruská tenistka Svetlana Kuznecovová a Bieloruska Victoria Azarenková sa stretnú vo finále turnaja WTA v Miami.

Kuznecovová v semifinálovom súboji zdolala za necelé dve hodiny Švajčiarku Timeu Bacsinszkú 7:5, 6:3. Tridsaťročná Ruska sa v Key Biscayne prebojovala do finále po desiatich rokoch. "Pomohla mi moja bojovnosť. Cítila som, že dobre netriafam, ale držala som sa tým, že som hrala dlhé výmeny a snažila sa vyťažiť zo slabín súperky. Finále je pre mňa zápas naviac," povedala po zápase ruská tenistka. Ak by sa jej podarilo zvíťaziť, počtom bodov by sa v rebríčku vrátila do top 10, kde nefigurovala od roku 2010.

Azarenková nedala mnoho šancí druhej nasadenej víťazke z tohtoročného Australian Open Kerberovej a za 1:33 h ju zdolala v dvoch setoch 6:2 a 7:5. Víťazstvo ju už teraz posunulo naspäť do elitnej päťky svetového rebríčka, odkiaľ po viacerých zdravotných problémoch vypadla v roku 2014. Kerberovej vrátila prehru z grandslamového štvrťfinále v Melbourne. "Angelique bojovala, ale snažila som sa narušiť jej rytmus a držať sa. Finále bude náročné, so Svetlanou som naposledy hrala v roku 2013. Môže sa stať hocičo, uvidíme ako to dopadne," vyhlásia Azarenková.

Semifinále - dvojhra:

Svetlana Kuznecovová (15-Rus.) - Timea Bacsinszká (19-Švaj.) 7:5, 6:3
Victoria Azarenková (13-Biel.) - Angelique Kerberová (2-Nem.) 6:2, 7:5