Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Češky proti Švajčiarkam bez Kvitovej i Šafářovej, líderkou je Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková Foto: TASR/AP

Švajčiarsky tím tvoria svetová desiatka Belinda Bencicová, sedemnástka Timea Bacsinszká i bývalá svetová jednotka Martina Hingisová.

Praha 6. apríla (TASR) - České tenistky sa v semifinále Pohára federácie proti Švajčiarsku predstavia bez svojich tradičných opôr - dvojnásobnej grandslamovej šampiónky Petry Kvitovej i Lucie Šafářovej. Obom sa v poslednom období herne nedarí a s kapitánom Petrom Pálom sa dohodli, že stretnutie vynechajú.

V nominácii ČR figurujú hrdinka posledných dvoch zápasov Karolína Plíšková, ďalej Barbora Strýcová, Denisa Allertová a Lucie Hradecká. Víťazky uplynulých dvoch ročníkov budú hrať o postup do finále 16. a 17 mája na tvrdom povrchu v Luzerne. "Som rád za zostavu, ktorú máme, a taký silný tím, aký môžem v čele s Kájou mať. Disponujeme najlepšími hráčkami sezóny, máme alternatívy do dvojhier i do štvorhry a môžeme to podľa vývoja meniť," citovali Pálu české médiá.

Švajčiarsky tím tvoria svetová desiatka Belinda Bencicová, sedemnástka Timea Bacsinszká i bývalá svetová jednotka Martina Hingisová. Štvrtou hráčkou je Viktorija Golubicová (137. v rebríčku WTA).