Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Cibulková sa vráti do turnajového kolotoča na tráve v Eastbourne

Na archívnej snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR - Martin Baumann

Podujatie bude pre ňu generálkou na grandslamový Wimbledon.

Bratislava 11. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa po pauze zavinenej zranením vráti do súťažného kolotoča na trávnatom turnaji v anglickom Eastbourne (21.-28. júna). Zverenka trénera Mateja Liptáka sa začiatkom marca podrobila operácii výrastku na achilovke. Pôvodne sa chcela vrátiť na dvorce v holandskom Hertogenboschi, napokon však comeback o dva týždne odložila. Podujatie v Eastbourne bude pre ňu generálkou na grandslamový Wimbledon.

Stav operovanej nohy sa z týždňa na týždeň lepší a Cibulková môže podstúpiť viac záťaže. „V tomto týždni mám takú záťaž, ako keď sa v decembri pripravujem na Floride pred sezónou a je to totálny zaberák. Denne mám 5 tréningov. Noha to zvláda. Ťažko povedať, do akej miery je pripravená na záťaž, ale odhlásili sme ďalší turnaj v Birminghame. Chcela som ešte absolvovať dva týždne, počas ktorých sa budem naplno venovať tréningu. Aby som išla na turnaj s tým, že mám dva týždne odmakané a noha to zvládla," povedala Cibulková pre svoj oficiálny web www.domicibulkova.com.

Turnaj Aegon International Eastbourne je podľa jej slov reálny. "Tam by som už chcela hrať. Pokiaľ bude všetko v pohode, ako doteraz. Teraz síce neboli také komplikácie, že by ma bolela noha, ale nemala som natrénovaného toľko, koľko by som chcela. Jeden týždeň plného nasadenia nestačí," vysvetlila slovenská ženská jednotka, ktorá klesla počas hernej pauzy v rebríčku WTA na 49. miesto.

Na tráve sa chystá trénovať po prvý raz v piatok 12. júna, doteraz makala na harde. „Začínam na nej neskôr hlavne preto, že som nehrala dva a pol mesiaca a chcela som získať dobrý pocit, rytmus, tajming. Na tráve by sa mi to ťažko hralo, nie je na nej toľko výmen. Čiže sa chcem dostať do rytmu a potom to budeme prispôsobovať tráve," zakončila štvrťfinalistka tohtoročného Australian Open.