Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Cibulková porazila V. Williamsovú, je vo štvrťfinále na WTA v Miami

Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Miami, keď ako nasadená desiatka v osemfinále zdolala domácu Američanku Venus Williamsovú za 2:20 h v troch setoch 6:1, 5:7, 6:3 . Už iba jediné víťazstvo ju delí od toho, aby sa prvýkrát v kariére dostala medzi elitnú svetovú desiatku. Foto: TASR/AP

Už iba jediné víťazstvo ju delí od toho, aby sa prvýkrát v kariére dostala medzi elitnú svetovú desiatku.

Miami 25. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Miami.

Ako nasadená desiatka v osemfinále zdolala domácu Američanku Venus Williamsovú za 2:20 h v troch setoch 6:1, 5:7, 6:3 a už iba jediné víťazstvo ju delí od toho, aby sa prvýkrát v kariére dostala medzi elitnú svetovú desiatku.

V stredajšom štvrťfinálovom dueli sa stretne s treťou nasadenou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou, s ktorou má negatívnu bilanciu 2:5, v januári ju však pokorila v semifinále grandslamového Australian Open.

Cibulková hrala v prvom sete súboja s Venus Williamsovou ako z partesu, skvele podávala i returnovala a získala ho jasne vo svoj prospech.

Dominika Cibulková reaguje v zápase s americkou tenistkou V. Williamsovou na prestížnom turnaji v Miami
Foto: TASR/AP


V druhom dejstve bývalá svetová jednotka zvýšila aktivitu a po brejku v ôsmom geme sa ujala vedenia 5:3. Cibulková síce vyrovnala na 5:5, no záver setu patril staršej zo sestier Williamsových. V treťom dejstve si Cibulková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1. Američanka síce znížila na 3:4, no v koncovke sa presadila Slovenka, ktorá v deviatom geme premenila po víťaznom forhende pri podaní súperky hneď prvý mečbal.

Galéria: Momentky zo zápasu Dominika Cibulková - Venus Williamsová





Cibulková upravila vzájomnú bilanciu s Venus Williamsovou na 2:1. Na Floride má už istú prémiu 98.130 USD a 214 bodov do svetového rebríčka WTA. Po postupe medzi elitnú osmičku bola veľmi spokojná.

"Hoci som prvý set vyhrala jednoznačne, vedela som, že ešte ani zďaleka nie je rozhodnuté. Venus je totiž veľká šampiónka a bojovníčka, ktorá sa nevzdáva za žiadneho stavu. V druhom sete som ju pustila k jej hre, čo náležite využila. Pred začiatkom rozhodujúceho dejstva mi môj tréner Matej Lipták radil, aby som hrala agresívne a snažila sa triafať čiary. Táto taktika napokon slávila úspech. Teší ma, že som to zvládla a že som Venus zdolala na jej pôde pred domácimi fanúšikmi. V dôležitých momentoch som bola silná a odolná," povedala Cibulková v prvom interview priamo na kurte.


dvojhra - osemfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (10-SR) - Venus Williamsová (29-USA) 6:1, 5:7, 6:3, Agnieszka Radwaňská (3-Poľ.) - Jelina Svitolinová (Ukr.) 7:6 (5), 5:7, 6:2, Caroline Wozniacka (11-Dán.) - Varvara Lepchenková (USA) 6:0, 6:1, Na Li (2-Čína) - Carla Suarezová Navarrová (15-Šp.) 6:0, 6:2