Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Cornetová, Navarrová a Garciová postúpili do osemfinále Roland Garros

Francúzska tenistka Alizé Cornetová sa prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V treťom kole dokázala v sobotu nenasadená domáca tenistka vyradiť zo súťaže deviatu nasadenú Poľku Agnieszku Radwaňskú. Paríž, 3. júna 2017. Foto: TASR/AP

Pozrite si výsledky tretieho kola dvojhier v Paríži.

Paríž 3. júna (TASR) - Francúzska tenistka Alizé Cornetová sa prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V treťom kole dokázala v sobotu nenasadená domáca tenistka vyradiť zo súťaže deviatu nasadenú Poľku Agnieszku Radwaňskú.

Favoritka súboja nedokázala nájsť proti dobre hrajúcej Cornetovej účinnú zbraň a podľahla jej v dvoch setoch 2:6 a 1:6. Táto prehra pre poľskú tenistku znamená, že po turnaji vypadne v ženskom rebríčku WTA z prvej desiatky.

V súboji nasadených hráčok Jelena Vesninová (14-Rus.) - Carla Suarezová Navarrová (21-Šp.) sa z postupu tešila Španielka po triumfe dvakrát 6:4. Ďalej ide aj Rumunka Simona Halepová, tá dokonca svojej súperke Darii Kasatkinovej uštedrila v prvom sete "kanára". Postúpila aj Dánka Caroline Wozniacka, jej súboj s Američankou Bellisovou bol v piatok prerušený pre tmu za stavu 6:2, 2:5. V sobotňajšej dohrávke však napokon favoritka spečatila postup.


ženy - dvojhra - 3. kolo:

Alizé Cornetová (Fr.) - Agnieszka Radwaňská (9-Poľ.) 6:2, 6:1, Carla Suarezová Navarrová (21-Šp.) - Jelena Vesninová (14-Rus.) 6:4, 6:4, Caroline Garciová (28-Fr.) - Su-Wei Hsieh (Taiw.) 6:4, 4:6, 9:7, Simona Halepová (3-Rum.) - Daria Kasatkinová (26-Rus.) 6:0, 7:5, Caroline Wozniacka (11-Dán.) - Catherine Bellisová (USA) 6:2, 2:6, 6:3