Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Fed Cup: Zápas otvoria Bertensová s Annou Karolínou Schmiedlovou

Na snímke slovenské fedcupové reprezentantky vľavo Magdaléna Rybáriková a vpravo Anna Karolína Schmiedlová počas tlačovej konferenci pred víkendovými zápasmi fedcupových výberov medzi Holandskom a Slovenskom 6. februára 2015 v holandskom Apeldoorne. Foto: TASR

Holandská tenisová jednotka Kiki Bertensová a slovenská dvojka Anna Karolína Schmiedlová nastúpia v sobotu o 13.00 v Apeldoorne proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu.

Apeldoorn 6. februára (TASR) - Holandská tenisová jednotka Kiki Bertensová a slovenská dvojka Anna Karolína Schmiedlová nastúpia v sobotu o 13.00 v Apeldoorne proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v hale Omnisport zmerajú sily Arantxa Rusová a slovenská jednotka Magdaléna Rybáriková. Rozhodol o tom piatkový žreb na radnici v meste vzdialenom 90 km východne od Amsterdamu.

Nedeľňajší program otvorí o 12.00 súboj tímových jednotiek Bertensovej a Rybárikovej, po nich sa dostanú na kurt Rusová s Annou Karolínou Schmiedlovou. Do záverečnej štvorhry nominoval Paul Haarhuis pár Richel Hogenkampová, Michaella Krajiceková, slovenský kapitán Matej Lipták predbežne nahlásil tandem Rybáriková, Anna Karolína Schmiedlová. Slovenkám budú chýbať štvrťfinalistka Australian Open Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová i Jana Čepelová.

Hlavným rozhodcom je Talian Roberto Ranieri, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Francúz Pascal Maria a Britka Kelly Thompsonová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas, stav je zatiaľ nerozhodný 1:1. Slovenky vlani v apríli vypadli zo svetovej skupiny, keď bez Cibulkovej, Hantuchovej a Rybárikovej prehrali na harde v Quebecu s domácou Kanadou 1:3. Holanďanky si v baráži o druhú svetovú skupinu poradili v Hertogenboschi s Japonskom.


Žreb barážového stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie
Holandsko - SLOVENSKO

sobota 13.00 Kiki Bertensová - Anna Karolína Schmiedlová, Arantxa Rusová - Magdaléna Rybáriková
nedeľa 12.00 Bertensová - Rybáriková, Rusová - Anna Karolína Schmiedlová, Richel Hogenkampová, Michaella Krajiceková - Rybáriková, Anna Karolína Schmiedlová